Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Bottes de jambe ronde orteil simple,
  • tweet
Ganter herrar Aktiv Gero, Weite Weite Weite G Clogs  butikshantering

Delningar

HADES Arma - svart,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

svart Dr Martens R13796 Mäns Sussex Industrial stövlar Dark bspringaaa,Chung -Shi herrar Duxfree Berlin springaning skor,Elibone sommar Sandals Man läder Classic Roman Sandals utomhus strand skor Water Treking Big Storlek 38 -46,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Y -H Manliga skor Springaa Fall Loafers och Slip -Ons Formella skor spetsiga elegant Business skor bröllop skor Office &bilier Party &,SUNny Store mocka Ankle stövlar kvinnor Zipper Round Toe Soft Flat skor (grå -7 M US),Ballet en forme d 'orteil féminin,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Grinder Buffalo Unisex bspringaaa Western läder stövlar High Pointed Toe,Original S.W.A.T. Kvinnors Chase Low Military and Taktic skor,

Bella Vita Kvinnors Adriann II Plus Tall bred Calf Boot,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Material Girl kvinnor modeable and elegant hög klack Ankle Booslipss bspringaaa 6.5 M USA,gående Cradles kvinnor Sensational Open Toe Casual Strappy Sandals,Mans Martin stövlar Autumn Retro stor Storlek Martin stövlar Mode Casual skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Badgley Mishka Woherrar Ascot Dress Sandal,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

GOG Mans sommar läder skor Height Ökande ihåliga Andningsbara Höjda Dress skor,Demonia kvinnor MORI -310 WCA stövlar,G av Gissa kvinnor Berrit Caged Faux Läder Dress Sandals,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

ANNA F Kvinnors 1088BLAKT svart mocka Pumpar,Skor för arbete Blais -Athol Steel Toe Hiking skor,

Columbia Woherrar Heather Canyon vattentät snösko, Dune,6 M USA,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Sandaler läder Baotou strand Sandaler Durable Comfortable Andable Casual skor,

Delningar

Tod's mocka Classic Loafers bspringaaa herrar, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.