Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • herr Loafers Slit On Shiny guld Glitter läder skor Party Smart bröllop Dress Flats skor,
  • tweet
Sandales adore - 709fs   bfs     M  spara på clearance

Delningar

CAT Livsstil kvinnor Pastime Wedge Lace Up Boot Soil Storlek UK 7 EU 40,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Super High klackar Boot Patent läder stövlar Pointed Toe Plain Stretch Fetish Sexy Long Thigh High skor,Pepe Jeans Verona Sekins - PLS30625099,T -JULY Woherrar Sandal Open Toe Boke Strap Thick Heel sommar hög klack s AnStrap Party skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

VALENTINO GARAVANI herrar stövlar blå 44,La bilte de Fawziya,Betterfelt Feled Wool Slippers for kvinnor - Rubber Sole - Storlek 10 kvinnor - grå - Fairtrade Classic Boot,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nautica herrar Doublomon Boat skor,Jomos män Brillows, Smoke Weite H.,

Rockport Woherrar Total rörelse 20mm Dold Wedge Luxe Perf Slip -on,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

svart Hogan skor Logobränare,ny Rock NR M.TR137 S1 silver - stövlar, Trail, kvinnor,TD L5030 Män strand skor Leisure Wearingaa Mode utomhus (färg bspringaaa, Storlek EU43 UK9 CN44),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Festlar för mäns mikro -mocka -mockasin -glidare med Memory Foam Pile Lined ljus bspringaaa Rubber Sole 13 M,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Remonte kvinnor Sandals svart, (svart) R8770 -01,Jack Wolfskin Mans Rock Hunter M Low Rise Hiking skor,Philippe Modell - PMEU1900012,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

TRIPLE DEER kvinnor Lättvikta regnstövlar med Neopren gummi vattentäta Tall Snow stövlar Original,SASA FASHION kvinnor Flat Sandals sommar Bohemian T Strap Prime Thong strand skor for kvinnor Storlek 5.5 -9.5,

ASO -SLING Woherrar Comfortable Swing skor Platform Fitness skor Andable Casual gående Athletic Mes skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

El Naturalista män livrem 65533;65533;s N221 Mjuk korn Meteo skor,

Delningar

Nio West kvinnor Valorie Pony Pump, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.