Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Marc Fisher kvinnor Jeremy läder Flats Flat Sandals,
  • tweet
Mofgr kvinnor Pointed Toe Toe Toe hög klack Blandade färger Ankle Strap Moderna pumper  bra erbjudanden

Delningar

Nine West kvinnor Fyrtio läder Pointed Toe Casual Ankle Strap Sandaler,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nine Seven Cow läder Woherrar Square Flat Heel Classic Handgjort Mary Jane Ballet Flat s,EnlaMorea män utomhuss skor, herrar Athletic skor Casual skor springaning Sports skor,Urspspringaaaglig Penguin herrar Devin grå Multi Stripe 7.5 M USA M,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Helly Hansen herr 11470 Skagen Pier läder skor,MaxStudio Kvinnors Aura Platform Sandal,CLARKS herrar Cotrell Top mode Boot, svart Oily läder, 070 M USA,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Geox kvinnor WSUKIE15 gående skor,Aerusi kvinnor Sunrise Slipper Slipper,

Lätta gymnastikskor Andningsbara Sport Air Fitness Gym Jogging skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

DOSOMI Kvinnor skor 10cm Plattforherr höjd Ökar Hidden Heel Wedges skor,XCRSN II XCEL Low Outdry Hiking Boot,Frye Woherrar Melanie Slip -on mode skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

LOUECHY Ponrea Män's maska Hiking skor utomhus Klättrande skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Inte angiven kvinnor Kira grå Pu 9 M,Dolomit herrar Tovel WP,Film Mans Skele -Toes EZ Slide skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

ROLAND CARTIER Pump -skor kvinnor läder svart,Original kolhapuri chappal. Snygg mörkblå damernas sandaler.,

NJ kvinnor Peep Toe maska Ankle stövlar Strappy Stilettos hög klack Dress Booslipss with Zippers,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nine West Woherrar Ertha Metallic Wedge Sandal,

Delningar

JBU Woherrar Triumph stövlar bspringaaa 11 B (M) USA, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.