Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Saucony herrar Kilkenny XC7 Flat Track skor, grön Slime, 7 M USA,
  • tweet
Bogs herrar herrar herrar Classic Mid Water Insulated Rain Boot, svart, 20 D (M) USA  fabriks direkt

Delningar

Nina Woherrar Vesta LS klädpump,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Sandaler High klackar for kvinnor Casual Sandals Autumn klackar maska Hollow High klackar Dating essenslipslla High klackar kvinnor sommar skor (Färg svart, Storlek 38),Tänk Derby i herrarnas Kong City,svart Giardini P90831U skor Man 45,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Des bottes en cuir en ladore et en métal.,Grå Sperry Top -Sider herrar Striper II Slip -on skor,ny balans herrar MT610V3 Trail springaning skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Sandaler av Lofina Woherrar läder Cross svart,JUSTFASHYONNOW Woherrar Ankle Snow stövlar Varma kort stövlar mocka Chunky Mid Heel Round Toe Winter Hiking utomhus Booslipss,

Garmont herr Sticky Stone Hiking skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

DC skor Pure WC SP High Top skor for män High Top skor,Bspringaaa (1283whisky) ECCO Män's Soft 7 Män's Low -Top skor,Hogan Man skor in silver Laminerad Calf läder,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Adidas Supernova Glide 6 M herr Trainers (6),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Dvärgar handgjorda damskor för damernas retro läder spetsar upp Martens Designer stövlar svart bspringaaa,Weenmode kvinnor Closed Round Toe hög klack Stiletto Frosted PU kort Plush Solid stövlar med Zipper, grön, 7.5 B (M) US,Reebok - läder Snake - AR1570,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

GouuuooHi kvinnor Slippers Ladies Casual Slippers in Autumn and Winter The Inoor Varm Faux -läder röd Solid Färgsäkra vattentäta badbyxor,Amonymode Woherrar Open -Toe Low -klackar Buckle Checkerade Sandaler, BUTLT007167,

Bugatti kvinnor Ankle stövlar svart, (svart) 412354366400 -1000,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Helle Comfort kvinnor Taki mocka Sandals,

Delningar

So8ooa Lady stövlar Mode Kort läderstövlar Kvinnor Buckle Faux Läder Patchwork skor Leisure Elegant Cosy Wild Tight Super Quality for kvinnor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.