Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • bilbon OluKai herrar Ohana Koa Thong Sandal,
  • tweet
Olive Tweed Tweed Tweed Acorn Mans Rambler Slipper  Det finns fler märken av högkvalitativa varor

Delningar

Irregular Choice'Meile 'Cut Out Hearts röd High klackar,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

HAPPYSHOP (TM MEN Calfskin läder Lace up Ankle stövlar Chukkas stövlar Martin Casual skor Varma vinterskor,Adidas Originals Woherrar NMD u R2 Ash Pearl Ash Pearl Crystal vit 10.5 B US B (M),Aquatalia kvinnor Mary Metallic Nappa Ballet Flat,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

CLARKS ny herrar Un Ramble Lo Oxford Mahogany läder 13 W,FjNN Regn Stövlar med hög häl Vattentäta, icke -Slip Regn Stövlar av gummi Enstaka skor,Nike Unisex Vuxna Air Force 1'07 Premium Lx Gymnastikskor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

MVE skor Woherrar Open Toe Cut Chunky Heel Sandal,OluKai Ho'opio läder Sandal,

Ny balans Kvinnors Ww186,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Allen Edmonds Män St. John s Oxford,Sanita kvinnor Professional Pelican Work skor,skor vibrantes, plus talons de velours et de neige,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

YDN Kvinnor mocka Low Heel Pumpar Classic Pointy Toe Slip on Formal Block skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Hogan Interactive grå and svart, herr, Storlek 6.,MsMushroom kvinna's Pu i två färger Latin skor 3'-häl, röd,Värme Beige Easy Go Shopping herrar Mode Onkel Work Boot Casual Personlighet Splitning Winter Faux Fleece Inne High Top Boot Cricket skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Franco Sarto kvinnor Francia Knee High Boot,Comfortabel Woherrar stövlar Klettskor Sympatex Amethyst Viol Leder Snow skor,

Adidas Performance herr Nemeziz Messi 17.1 Firm Ground Football stövlar - svart,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

FILIPPA modeLL Kvinnans Modell Paris silver mocka skor,

Delningar

FHCGMX mode läder Man Boot s Springaa Autumn and Winter män skor s Ankle Mans Snow Boot skor Work 38 -44, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.