Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Jeffery West Barb Dexter mocka Lace Up skor,
  • tweet
Weit Woherrar Mid -Calf -Calf -Calf Row -on Frosted Low -klackar Round -Toe stövlar, EGHXH124382  spara upp till 30-50% rabatt

Delningar

Kvinnor Mid Calf läder stövlar Sexy Lace upp Military Buckle Rivet Motorcycle Cowboy High klackar stövlar (0),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Svart, vit adidas herrar Ultra Boost Undftd svart vit B22480,GONGFF Lady svart bspringaaa Stretch mocka Thigh stövlar Över Knee stövlar,HONGKEke MEN's Climbing Sandals for män sommar Water strand skor Genuine läder Antislip Outlighle (färg svart, Storlek 7 D (M) US),

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Giza herrar Mythos springaning skor Royal svart vit,Kvinnor Block High klackar Dress Sandals Damer sommar Open Toe Buckle Party Eleganta Sexy skor,York Zhu Kvinnor Pumpar, elegant Candy Färg Flock Square Heel Platform Party skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Belstab kvinnor Aviland Patent läder Ankle Booslipss,CAMPANILE Oxford skor in svart läder 9785guldBOX svart,

Aspiranter för Gel -KayanoBlåa duvduva (HL7X1 -4646) (10 -Män),

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Botkier kvinnor Gianna läder Open Toe Special Occuankle Strap Sandaler,BZees Woherrar Dream svart Floral Printed Fabric,LIURUJIA Woherrar Lolita Punk Rock Tjock Platform Open Toe Wedge Sandaler Gladiator Sandals stövlar PKX1 -6033,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Kvinnors högklackade skor, eleganta smala, fina boxningsklädesskor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Choklad bspringaaa Hi -Tec X -T bilbon Elite Mid Mans Boot,Start för hög ansvarighet i Haix,Skechers Skech -Air 2.0 Quick Times Män's Fitness Tränare svart Skech Air,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Rupert Sanderson kvinnor Rozelle.,Powerstep Män's Fusion Recovery Slits,

Vionic Woherrar Surin Ballet Flats in svart,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Toni Pons kvinnor Valencia,

Delningar

Pearl iZUMi svart -Lime Pro Leader V4 Cykling skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.