Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Illamående herr Winghtip Lace Up Dress Oxfords,
  • tweet
Bebe kvinnor Dorey Dorey Dorey skor  ingen skatt

Delningar

Multifärgstarka adidas herrar Tubular Invader 2.0 S8403 Stövlar,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Deltaplos herrar Nomads3 - Nomad 656 Säkerhetsboot S3 Wr US Storlek 14 bspringaaa,J. Renee Woherrar Mariabella Taupe 8.5 AA USA,Jeans Varomed Lugano 58893 Unisex Vuxna Velcro Sandaler,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Altra AFW1833G Kvinnors Escalante 1.5 springaning skor, Raspberry - 6 B (M) USA,1TO9 kvinnor stövlar Closed -Toe Zip Ankle -Wrap High -Heel Warm Lining Vattensäker lågtopprostig Uretan Uretan stövlar MNS02562,Sand Pons 2021 - Avarca Wedge Taupe,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Riva kvinnor s Provence Fish Woherrar Ballerina skor grå Storlek UK 7.5 EU 40.5,GLSHI Mans skor läder 2018 ny Springaa Fall Formal skor Mode Oxfords gående skor Split Joint for bröllop Business skor,

Salomon herrar Sonic RA 2 springaning skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nine West Woherrar FALLONX9W Läder,Ben Sherman Mans Nick duk mode skor,Diadora Cattura Id Jr,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

herr Killar Färgfulla översta palmträd med kokosnötter Ikon Vita lustiga designade löpskor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

SOLE SOCIET kvinnor Rafaela,Ice Cream blå Licorne Donuts pastèques,Supra SKYTOP, Män livräddar5533;65533;s Hi -Top skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Reebok herrar Royal Astrostorm Mode skor vit,Nio Sju Kvinnors äkta läder springada Toe Chunky Heel Handsy Glansig och bekväm vinterklädsel,

LIUXUEPING A Word with hög klacked Sandals Kvinnlig sommar 2017 ny Fine with Sexy Open -Toe Hollow Simple svart läder High klackar (Färg silver8cm, Storlek 39),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Donald J Pliner Woherrar Pressi Dress Pump,

Delningar

LUCKYEAUD herr Business skor Formal Derby Lace Uppe Oxford Pointed läder Sticking skor Retro Casual skor läder Lining, svart -EU41, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.