Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • JUNBOSI Three -Joint Mans skor High -end herrar läder skor... Lace up Formal Business skor.Storlek på fyra årstider 6 -12,
  • tweet
A -BUYBEA Kvinnors himmelska klackade Open -Toe läder Slinders Sandal Sandal Sandal skor Storlek 5 -9  onlinebutik

Delningar

Reebok Installpump Fury GT,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Kelsi Dagger Brooklyn Woherrar Huron Ankle Booslips,Nio Sju Kvinnors genuina Läder Stängt spetsigt Tå Mid Stiletto Heel Handmade Comfort Back Strap Cap Toe Mule skor,Rockport Woherrar Land Boulevard Cross Slide Wedge Sandal,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

grå Gspringaaaland SA2317 Tony Sandalo herrar P.,V12 Adult Aztec Safety stövlar V838,Kvinnliga skor PVC sommar Fall Basic Pump Sandals Stiletto Heel Open Toe Buckle for bröllop Party.,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Bspringaaaa (Mocha Coffee) ECCO Mans Ulterra High Rise Hiking skor,Lloyd herrar Hasco Ankle stövlar,

kvinnor Winter Ankle stövlar Mode Motocycle Booslipss Square Heel Lace -Up Martin stövlar skor Camouflage,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Josef Seibel kvinnor Ballerinas gul, (gul) 87241971 800,skor de mariage skor talons hauts,Skechers Lifestyle 65327 Mans Montego Forven skor, svart läder - 13,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nike Mans Air Max Axis springaning skor, svart Anthracite, Storlek 13,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Taos Woherrar Standout Taupe Embrossed mocka Boot 36M EU 5 -5.5 B (M) US,Ted Baker kvinnor Secoa Lthr Af skor Dress Sandal,Drx Mans skor Autumn och Winter Movemänt Korean Version Casual skor springaning skor Fluorescence, svart, EU43 UK9 CN44,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Geox herrar U Monet W 2Fit D Mocasin blå,Arcteryx kvinnor konsäl fl schauhe multifunnctionchuhe trekkingskor neu,

Nine Seven Genuine läder Woherrar Square Toe Block Heel Casual Work Handgjort Ankle stövlar,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Wedopus MG3031 Kvinnor Mary Jane Pumpar Closed Toe hög klack Lace Bröllopsskor vit,

Delningar

Adidas Superstar herrar skor Cloud vit by 3174, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.