Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike Woherrar Blazer low Premium,
  • tweet
Ny balansmäny Zante V1 -utbildare Fresh Fresh Fresh Foam Fitness och Cross Training  mode varumärken

Delningar

XUERUI ny Wild Autumn skor Points High klackar Fine with Buckle Casual skor (Storlek EU36 UK3.5 CN35),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Brödt London Woherrar CRIM25403 svart läder skor,NEWROCK NR M.PUNK003 C1 svart - ny Rock stövlar - kvinnor (43),Nike herrar Air Force 1 High'07 LV8 Floral Print svart röd vit CI2304 -001,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Naot kvinnor Vistoso Ankle Booslips.,Bella Luna, skor statiques, orteils bas, robes de soirée.,Yosi Samra kvinnor Mary Me Marabou Ballet Flat,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Supra herr Flow Grå vita skridskoskor,ECCO skor Woherrar Babett Slip -on Dress Sandal,

Blondo Woherrar Froja Pump,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Sportsskor i JiYe herrar Mode Athletic springaning Mes Gym gående skor,Adidas pojkar X Tango 18.3 inre fotbollsskor,Aquatalia kvinnor Faylynn Pebble mocka Ankle Boot,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Hoxekle Autumn Winter kvinnor stövlar Over the Knee Thigh High Stretchs stövlar Faux Slim Point Toe Long skor kvinna,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Square Toe Winter stövlar kvinnor Ankle stövlar Thick hög klack stövlar Zipper Damer Autumn skor vit svart röd,Cole Haan Daytona Driver Slip -on Loafer,skor d 'hiver en fourrure,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Dr Scholl s kvinnor Roma - Original Collection,J. Renee Woherrar Tustin Ballet Flat,

läder skor Mode Mans Casual Andable skor Daily Set Foot skor Business skor Single skor Comfortable Mans (Färg B, Storlek 43),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Ecextreme Män's Lace Up Klä Oxford Säkerhets Arbetssko,

Delningar

Enkel vintervinter, vintervinter, vinterskor för damer, Thicken, varma, vindsäkra skor för kvinnor som reser skidåkande kläder, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.