Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • stövlar, Mid -Heeled Zipper stövlar Autumn Winter läder Point Thick klackar Metal Belt Buckle Booslipss (Färg Svart, Storlek 39),
  • tweet
UB -ONEMIX herr springaning skor skor skor Athletic utomhus Sports skor gående Leisure skor  väntar på dig

Delningar

Josef Seibel herr Anvers 22 lågtopptränare,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike herr KD 8 Mode skor svart vit -grön Shock -Hyper orange,Phil Betty herr Ankle stövlar Lace Up Wear -Resistent Non -Slip Comfortable Casual Martin stövlar,Blaser stövlar All Seasons Stalking stövlar (116130 -044 615) UK 6 EU 30.5,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Adidas kvinnor Tubular springaner W svart,NIKE Junior Mercurial Victory IV Turf,Manliga skor för rullskridskor, bspringaaa -40,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Boxfreskoraxade herr duk skor, färska,Bogs Woherrar North Hampton Floral Vattenfri Boot,

Nike - AIR Force 270 Utility [AQ0572 -003] svart Sail Wolf grå vit 9,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Dr Martens Mila Steel Toe 6 Eye Work Oxfords,Antikens grekiska sandaler kvinnor Taygete Bow Slide - Stripes svart Stripes svart 37, 38, 39,MUWU M än's Penny Loafers skor for män Mocasins Boat Casual Slip on Flats Comfortable skor (färg Warm röd bspringaaa, Storlek 6 D (M) US),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Kvinnor som kan andas Mes Dold för att öka skor Casual Lace Up High klackar Wedge -skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

HUANGAISY Star Cats Dark blå duk Slip -on Loafer för Män,Skechers herrar Hartan -Ponus Construction skor, Dark bspringaaa, 11H M USA,KEEN kvinnor Sienna Mj duk Hiking skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Clarks kvinnor Brillowsroach FRAM5533.Tränare,FHCGMX Business Mane for skor Vuxen vintermode Zipper Quality Design,

Lazamani Mans 53.357 Lace -Up Flats,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Loriblå 6352 Läder Jeans Italiensk Designer Flats skor,

Delningar

Kenneth Cole herrar May -de -Man High -Top läder Boot, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.