Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Loake Fearnley herr Formal Lace Up skor,
  • tweet
HOTSOLES kvinnor kvinnor kvinnor mocka Rhinestone Slingback Circle Boho Thong Sandal EE71  varumärke på försäljningsbevis

Delningar

svart Coffee Chocolate bspringaaa Vintage Kaki SALOMON herrar Authentic LTR GTX Trail springaning skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Ecco Woherrar Touch 75 Ankle Boot,Sam Edelman Gracie Thong Flat Sandals, Aquarian blå,Skechers Män's Street Navy Hi -Lites,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Mephisto Felix Super Hydro blå läder Boat skor for män,Bottes de cheville pointues dans des skor élastiques tricotées,rödträ herrar Premium läder 640SM Ankle Boot med Steel Toe och Midole och Heat Resistent Sole US Storlek 7 svart,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Kongrönera Chuck 70 OX Nubuck svart,Grön (Olive) Teva herrar Arroträ Mid Wp Sports and utomhus ljus Hiking Boot,

kvinnor High Ankle Boot, Mode Retro läder Motorcycle stövlar Handgjorda Lace Up Casual Oxford stövlar Warm Boot bspringaaa,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Adidas skor X 19.1 FG,FuweiEncore Trend Trötta Skor Tillfälliga Skor Bekväma Andningsverktyg för män (färg svartwite, Storlek 43),Nine West girl moretalkn,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Adidas herr Icon Bounce Mid Baseball,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

DC - Lynnfield S - ADYS3004633BK,Adidas SM Crazy Bounce NBA herr Basketball -skor,VALENTINO Fusion Lace Pointed -Toe Booslips, svart bilne 41 (11),

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Merrell herrar Convoy AC Hiking skor, Castlerock, 9.5 M USA,Sperry Woherrar Koifish Boat skor svart,

Pons 524 - Avarca Mediterranean - svart - 38 (US 8),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Metall Pointed Toe Irregular guld Sekins Dress skor med Rhinestone Decor Abrasion Resistent,

Delningar

1TO9 kvinnor stövlar High -Top Lace -Up Justerbar -Strap High -Heel Warm Lining Gummi Vattensäker High -Top Road Chukka Puncture -Resistent Mode Uretan stövlar MNS02248, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.