Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • LCM Mans skor med andningsbar, slittålig, handmasserande låghövdade skor, gummisula, svart, 8UK,
  • tweet
Nike Nike Nike Metcon 4 Americana herr A1122 -614 Storlek 10  sälja som heta kakor

Delningar

Ktyuww kvinnor 's Färg cool Catkvinna face blå Background jogging skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Woherrar Ankle stövlar, Mode Martin stövlar läder Plaid Fabric Platform Booslipss Lace Side Military stövlar (färg A, Storlek 38),Lucky Brand kvinnor Noemia Wedge Wedge Sandal,JSUN7 Woherrar Shiny Sandals with Clear Ankle Strap Sexy Open Toe sommar skor Strappy High Chunky klackar,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

K1X Män stövlar H1ke Territorium svart 47,Xti Kvinnors 47828 Low -Top skor,WANGZHAO Den kvinnliga axelväskan Satin väska, Lacquer Skin Shiny Face, Simple Versatile Mother väska.,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Fiflop Electra Classic Sequin Flip Flop,Kenneth Cole ny York kvinnor Camelia Keeper Flat Loafer Flat,

BBGMAXAZRIA kvinnor Emma Dress Sandal Heeled Sandal,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Stövlar Kvinnliga Modeskor Mid Calf stövlar Kvinnor i vårens höst Halvstövlar Höjd Höjd Höjd Höjd Höjd Höjning av Zipper Boot,Musse och Cloud kvinnor Alanna Sandal,vit AEYMF Mans läder skor England Pointed Hair Style Casual skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

He -yanjing Woherrar skor, 2018 Autumn and Winter Par Low Hiking skor Män and kvinnor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

All svart robinod bottes,Nike Stefan Janoski Max herr,Inov8 X -Talon 212 Fell springaning skor (Standard Fit) SS16,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Atlantic Stars ANTANBBBB40B Män's vit läder skor,Bas London herr Barrage Loafer Low skor svart,

Kvinnliga långkängor, gylf över knäskorna, höga klackar, damer med spetsig tå, hög mode, vårstövlar.,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

CASOCK Ladies Handgjorda mocka D'Orsay Peep -Toe sommar hög klack Party Prom Sandals skor,

Delningar

Officiella brandmän Rupert Trainer herr Athfritids Footwear skor skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.