Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Kenneth Cole ny York herr i Media Slip -on Loafer,
  • tweet
Skor för män med med med varma skor, tillfällig läderklädsel, högtemperatur och skor utan glidskydd (färg  B, Storlek  39)  många medgivanden

Delningar

Brian Atträ Frödrique Pump Brons Glitter Kvinnors 10 M USA,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Xinantmie herrar Mode Graffiti Personlighet skor Tennis springaning skor Lace -Up Casual skor,WeiPoot Woherrar Low -Top Lace -Up Imitated mocka Low klackar Round Toe stövlar, EGHX124388,Jordan skor “Brilloe 65533C Air Future svart vit guld ”,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Josef Seibel - Chance 37 -2195681100,Rockport herr Channer Oxford,ASICS MEN's Gel -DS Tågare 23 Safety gul Mid grå vit 10 D USA,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Genepeg kvinnor Sandaler damernas Parti skor sommar Rhinestone cut -Outs Medium klackar skor,Ladola talons grossiers, talons hauts, plates - formes métalliques décoratives, skor en cuir.,

Poetisk licensieringaasstyrka för skönhetsgröna gröna röda halvklacksstorlek,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Adidas - Cloudfoam Lite Racer,Nike herrar Air Zoom Elite 9, Concord Metallic silver -svart,Hudson Reyes, Män's Loafers,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Clarks herr Desert Boot Wine mocka 26111465 (13 D (M) US),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

GTYMFH Springaa herrar skor Business skor Lace -up skor Casual skor,XIANGGBO -Personlighet Oxfordskor för män Courtly skor Lace Up Style OX Läder Klassisk Business Round Toe Stark färg,hög klack s, Woherrar Sandals - Woherrar Patent läder - poited - Knoted - Medium high - Dew - Single skor (Heel Height 8cm), B,46,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Converse Unisex Chuck Taylor ALL STAR HÖG STREET, ENAMELL röd SVART VITT,Funtasma av Pleaser Mans GOTHAM -100 Knee High svart Pu Boot män s stor B (M) USA,

Jessica Simpson Footwear kvinnor Sampson Wedge Pump svart,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Rébok herrar Driftium springaning skor, Ash grå svart Primal röd, 6.5 M USA,

Delningar

SheSole Woherrar bröllop skor Pump silver US 9, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.