Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Sandales aworth femme sommar pu cuir 36 - 41 svart silver talons,
  • tweet
Adidas ZX Flux herrar US 9 svart svart svart Baskets Blå  Fabriks Outlet

Delningar

Hoxekle kvinnor Snow stövlar Winter Ladies mocka mode Flat klackar kvinnor skor Knee höga stövlar Fur Heam Snow Boot,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Sioux herrar Foriolo -701 -xl Chukka stövlar,AdeeSu kvinnor Bucket - Style High klackar Solid Uretan stövlar SXE04889,stövlar, Chunky Heel Round Toe Knee stövlar Damernas Front slips Flanging High Help Mode stövlar (Färg C, Storlek 38),

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Dune -ast 502 Mans vattentäta snö vinterstövlar Alla storlekar,WTW glider på platt korksandaler för män med justerbart fastspänd axellåsning Open Toe Slippers mocka Sole,MEGnyA Woherrar Flip Flops Single PU remmar Yoga Mat strand Slippers för sommaren,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Reebok Mans Ventilator Cn, vit, 9 M USA,Melissa Vivienne Westträ Woherrar Anglomania Wedge Sandal,

Pikolinos M7J -840 Lace -ups skor svart,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

MBT -hastighet 16 Kompensskor,BD1603 KVINNOR F S HI FITNESS REEBOK skor RIOT röd VITE,Hanxue herrar All Out Blaze Hiking skor Trail skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Mans skor Air Cushion Low -top skor maska Sports skor ljusljus Hiking skor Casual Daily gående skor Fall ny YAN (Färg svart, Storlek 44),

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Rockport Woherrar Paulette skor, 6.5 XW, Bark,Adidas Originals Mans Pro Model springaning skor, grå ONE svart Tactile guld, 12 Medium US,Top Moda kvinnor Mango -25 Rhinestone Studier av gnistrande plattformar Stiletto Heel Dress Pumpar,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

OUCUI Ung Män King -Crimson -Log -Larks'-Tungs -in -aspic - Leisure skor for herr,Alegria av PG Lite män s Liam Oxford, svart Nappa läder, EU 48 M,

Engulert Strauss Umbriel Low 8P93.71.9.48 Säkerhetsskor Storlek 48 Svart,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Skechers Performance Woherrar Go Step Lite -Evoke gående svart,

Delningar

skor tillfälliga löparskor Söta Spindlar Lätta Andliga Mes gående Man kvinnor skor for Sports Athletic Gym Resor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.