Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Marina Rinaldi s Kvinnliga Lucia Strappy Sandals guld,
  • tweet
T T T -JULY Stretch stövlar Streetwear Mode Winter skor Square Med Heel Lace upp Bowslips kvinnor Over -The -Knee stövlar  officiellt godkännande

Delningar

Allhqmode Woherrar Open Round Toe Cow läder Kitten klackar Solid Sandals med Applique,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Msgm Kvinnliga läderskor - Thong skor,Formella skor (Färger Svart, Storlek 6.5 D (M) US),Nike AIR Zoom Pegasus 92 - Tågare, Män, vit - (vit Midnight Navy -Metallic guld), 47.5,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

OTBT kvinnor Rover Wedge Sandal,Step n Style herr Kolhaturi skor Indiska Skodon Ethnic Khussa Jutti Handgjort Mojari Dark bspringaaa,Hysch Valpar RAWSON GRAD TAN NUBUCK TAN 8 EW,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

KEEN UNEK 8mm Camo, MEN FRAM5533;'S Low Treking and gående skor,stövlar Chelsea skor skor Shoots stövlar läder stövlar 090,

MiniVOG Monkstrup Tassels Platform kvinnor Loafer skor bspringaaa,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

BBG Generation Woherrar Marci ungarky Pump,Le Tango en cuir lisse,Manliga skor, svart färg, märke NIKE, modell herrar skor NIKE PRESTO FLY svart,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Mockasiner Män Skor Manliga Loafers Flats Tillfällig Båt Går,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Sandales du pêcheur ravon,Lh yu kvinnor Sandals kvinnor Peep Toe Boot skor Peep -Toe stövlar Start Hing Pocket Sandals Gladiator Belts Butterfly Nekslips,WANGZHAO Single Shoulder väska Satchel väska Lady Fang Bao,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

blå Nightlife Brooks Mans Ravenna 10 springaning skor,Hysch Valpar Josu Azalea,

Jag behöver -du Mode Point Toe Thick Heel kvinnor skor Brand High klackar Parti kvinnor skor Vårkontor damskor Storlek 33 -43,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nike Mercurial Victory IC,

Delningar

Saucony Mirage 5 springaning skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.