Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • DKny kvinnor Seana läder Open Toe Casual Slingback Sandals, Nude, Storlek 7.5,
  • tweet
Viktoriacs herrar läder Oxford Dress skor Wingpit Lace Up Classic Classic Classic Modern Modern Formel Business skor  försäljningsstället

Delningar

svart FeiNianJsh herrar Classic Oxfords Flat Heel Slip on Formal skor Comfortable PU läder skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Ladola Girls Metal Ornamänt Zipper Stiletto Mikrofiberstövlar,L'Artist av Springaa Step kvinnor Melania Sandals,Pibild kvinnor Scala Clutch;,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Kelsi Dagger Brooklyn kvinnor Joval Mule,Adidas herrar Ultrapust St M Trail springaning skor,Balamasa bottes en métal brut et multicouche,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Hogan Woherrar HXW3570AC40KRF0QEW röd mocka skor,mänyn Saucony Grid Escape TR3,

Dr Scholl's skor kvinnor Ballet Flat,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Sandaler i Sequins Tip Sandals Rhinestone High klackar Sandaler High klackar Female mode Sekins Rhinetone med 8.5CM blå silver,Z.L.F. skor herrar Retro Oxfords Flat Heel Lace Up Brogue Mönster British Style Leisure skor läder skor,Oxmox 306 Kvinnors spetsiga svart patent,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

ASICS Mans Rush33 springaning skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Kappa kvinnor FRANNES FRAMTID33;s Comfit Velcro Trainers,Athena Alexander Woherrar Enfield Wedge Sandal grå mocka 11 M USA,Merrell kvinnor Siren Sport Q2 Mid vattentät hiking stövlar,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

2018 Nya människornas andningsbara idrödtsskor Flat Heel Lace upp Solid Färg mode Promänage skor (färg svart, Storlek 7 D (M) US),Hoohle Sports kvinnor röda läppdekorationer Flex Mes Rosh 2 ljusljus Söta Vandrande Jogging skor,

Indirekta skor för män (Casual Solid Färg Soft and ljus Boat Mocasins) (Färg Hollow blå, Storlek 10.5 D (M) US),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

bilLABONG Kvinnors Solnedgång Ute,

Delningar

Nike Jordan herrar Jordan Super.Fly 4 Basketball skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.