Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nike herrar Air Zoom Elite 7 Hyper Crimson Volt svart springaning skor 9 Män,
  • tweet
SMILINGFLYG Martin stövlar Mans stövlar läder British Wind High High High Shore Retro Tooling stövlar Mans kort stövlar Handgjorda skor  fabriksbutik

Delningar

KEEN Kanyon M -Raven Burnt Henna, män 65533;'65533s Sandaler,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Barracuda Bu3045, Män livhander65533,65533s lågutbildade,Nike kvinnor Swedish FRAMTID,65533;WMNS Air Max Teha PRM Fitness skor,Vogar Genuine Sheepsky läder Booslips Slippers varma Wool Lining House skor W66,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

JARLIF Woherrar Tennis gående springaning skor Andable Casual Flats bred bred skor US6 -10,Allhqmode Woherrar High klackar Solid Round Closed Toe Frosted Drag -on stövlar,G.B. Alanny Perforöd Peep Toe Booslipss - svart, 7.5 M USA,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Sperry Top -Sider herrar Authentic Original Winter Boat skor,Caterpillar Woherrar Chromatic CT Work skor,

Sparrow, ny designerad, utskuren Crystal klackar Sandaler Gladiator sommar Sandals for kvinna Birthday Party Prom skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Skechers M än's Matrix - Kingdon, skor, Charcoll, 10 US M,Svart (svart vit Wolf grå Cool grå 001) Nike herrar Air Zoom Structure 21 springaning skor,Thalia Sodi Kiarah Block -Heel Dress Sandals,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

ARA Woherrar Courtyard 1237486 Low -Top skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

T -JULY Loafers skor för kvinnor - Bowknop Mode Slip På Lågt hövdad tå mocka Casual Penny Flat,Merrell kvinnor Hydro Moc skor,Kvinnors Ankle Strap Point Toe Slingback Dress Court skor Stiletto hög klack s Bröllop Mid Heel Sparky Prom Party skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Chaussure d 'été sexy,YCSD Mans Tennis skor glider på gångjärnet (färg svart, storlek EU39 UK6.5 CN40),

Webb Perkin girl Highljuss Higher Higher mode side zipper,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Larödo 4212 Mans London Tan Disressed läder Foot Western stövlar,

Delningar

Amonymode Woherrar Blend Materials High klackar Open -Toe Solid Zipper Sandals, BUTLT007023, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.