Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Breckelles kvinnor Rider -82 Riding Boot svart 7.5,
  • tweet
Woherrar Ankle stövlar, stövlar, stövlar, Mode Martin stövlar läder Formal skor bröllop Casual Party och Evening Dress skor (Färg  svart, Storlek  36)  beställa online

Delningar

Ohaheson Lace -up Sneeaker Training skor herr kvinnor Ohio Symbol Ladybugs on Plaid,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Flatter kvinnor 's Flat skor NEW col läder kvinnor' s skor Soft Ballet,SAMSAY Kvinnor med spetsiga tåklackar Pumpar skor,Romika - Prsident 88,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Amonymode Kvinnors Frosted Closed -Toe Solid Mid -Calf Low -klackar stövlar, BUTXT021238,C 'est un classique de talons en cuir.,Hysch Puppies kvinnor Cypress Maryjane Mary Jane Flat,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Kamels män kvinnor Hiking skor ljusljus Non -Slip maska stövlar Trail springaning skor,Naot Woherrar Harore Flat,

Sammanhållning med Saucony rutnät 5 Löpande skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

T -JULY kvinnor Knee High Riding skor Winter Stretch Cloth Värme kvinna Soft Surface hög klack stövlar Platform Damer Ankle stövlar,Smoky Mountain 4706 Mans Amphibian skor,Riktiga Snake Skin Ung skor springaning skor Girls Storlek 6,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Kvinnors Alegria, Classic Slip on Clog PEWTER 36 M,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Mode Winter hög klack läder Booslipss med spetsig Martin stövlar Tjock med koreansk version av The Wild Big Storlek Woherrar skor.,Hogan herrar MCBI37894 blå mocka skor,Puted Toe skor kvinnor High klackar Flower Lace Ankle Strap Sandaler Pearl Decoration Party Bröllopsskor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Wolverine Mans Serve SR skor,Franco Sarto kvinnor Kana Wedge Sandal,

Xujw -skor Mans Casual Mode stövlar Cowhide High -top utomhus Outole stövlar,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

TLMY Peent Mann's läder skor Non -Slip Patent Shiny Drive Lok Fu skor läder Smart Casual 37 -44 Yards Manns läderstövlar (färg röd, Storlek 41 EU),

Delningar

ECCO kvinnor Soft 8 - High Top mode skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.