Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Sherry Encyclopedia ny Single skor in springaasommar High talons épais (Färg svart, Storlek eu36 uk3.5 cn35),
  • tweet
Manliga skor, modekläder, vanliga skor till arbetsknutar, arbetsknutar, arbetsknutar, bröllopsskor.  vara i stor efterfrågan

Delningar

Otbt Woherrar Aura Mary Jane Flatform s skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Thadensama High Quality Genuine läder Mans skor Autumn Winter Work och Safety skor Casual Mans skor läder Mocasins ljus bspringaaa 6.5,Skor för tillfällig andedräkt för män med mjuka sulor utan glidbåtar (färg bspringaaa, Storlek 10 D (M) US),Adidas X 16 Purkaos FG Cleat herrar Soccer,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

BZees Woherrar everything Drkgrå Tonal Lines M,Dr Martens 1460Z svart läder herr stövlar Storlek 12 Storbritannien,Dansky Ladies skor Springaa sommar Sandals Stiletto Heel Open Toe Strap skor for Office and bileer Party,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

J.Renee kvinnor sarila läder Open Toe Casual Platform, svart läder, Storlek 9.5,Matt svart vit Shot Matte svart Fluo gul SZ 47.0,

Florsheim herrar Trection Plain Toe Zip Winterboot,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

FRETZ män Meran, Män livhander65533,65533,s Ankle stövlar,Så stor Drago Derby skor och Brogues män svart Derby skor,Bspringaaa Qiusa Boy's Mans Andable Lace -up sommar mode skor (färg bspringaaa, Storlek 5 UK),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

DANDANDANJIE Woherrar stövlar svart High klackar Popular Pointed skor Stretch Socks skor Autumn,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

AKFP Tillfälliga vandrande skor, klassiska Lace upp tillfälliga promänadskor, platta skor, drivskor, bekväm retro herrar skor,Nike herr Air Max 95 Premium Tape springaning skor,Adidas HB Spezial 3, Män -utbildare,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

LEDLFIE Mans skor Genuine läder läder skor Crocodile Mönster Business Laces,J. skor s, männens William Oxford skor svart,

Kenneth Cole ny York kvinnor Layla Platform Sandal,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

NIKE Air Force 1 07 315122 613 herr Moda,

Delningar

Troentorp Bastad Clogs Woherrar Durer, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.