Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Clarks Kvinnor Adya Maia Pumpar,
  • tweet
Naomiky ny Brand skor kvinnor Flat skor Blandade Blandade Blandade färger Platform Round Toe Basket Femme kvinnor Casual skor  nyhetsartiklar

Delningar

Diadora -U D -Formel Låg S1P SRC ESD,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Mayan Roots Woherrar mocka läder Flat,Hugo Boss herrar Dandy Mocasins Loafers Skor,YCGCM Mans skor, Mode, Comfort, Non -Slip, Lace, Business, Casual, Weather, Low -top skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Ted Baker kvinnor Sonoar Ankle Booslips,ASICS Mans GEL -Nerve33 springaning skor,Hogan H365 Elongated H läder grå skor grå herrar,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

BOBERCK Woherrar Sweet Fringaae knut Round Toe Mid Heel skor (7, svart silver),J's.o.l.e herrar läder Lined Wingstip Lace Oxford Dress skor,

Cole Haan Woherrar Zerogrand Wing OX Closed Hole II skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Gräv hundben Män's Mode skor Flat Heel Lace Up Soft Sytete läder Leisure Trend skor,Fysisk formel ekvation Mans unika lätta vikt NMD Tennis skor Gym yttre gymskor,Demonia kvinnor Cra202 Bvl Boot,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

stövlar 2018 Fall Ankle stövlar Stiletto Heel Closed Toe Booslipss,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Divine Follie herrar mode Sandals,Florsheim herrar Trection Plain Toe Zip Winterboot,Keds Woherrar Coursa LTT mode skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Cassock Ladies Sexy Stiletto Pump Patent -läder Peep -Toe Dress skor Slip -on Party Office Mode Evening skor,Balamasa kvinnor Tassels Platform Round -Toe mocka stövlar,

Kvinnor hög klack Sandals T -Strap Platform skor kvinnor Thin klackar mode Rivets Open Toe,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Cambridge Select Woherrar Retro 70s Criss Strappy Chunky Platform Wedge Sandal,

Delningar

Kalra skapade Jutti bröllop Man skor Flip -Flops Designer Khussa Indian Mojaries Flat, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.