Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Cambridge Select Woherrar Strappy Caged Criscross Ankle slips Flat Gladiator Sandal,
  • tweet
Aldo kvinnor kvinnor kvinnor Erilisen skor  kreditgaranti

Delningar

VIC Kvinnors lätta promänader Tillfälliga Comfort springaning skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Babolat Propulse Blast AC Clay herr Tennis skor (grå röd),RIX kvinnor Japansk stil träen Floral High Heal Geta Sandals,WeiPoot Woherrar Solid Pu High -klackar Open -Toe Buckle Sandals, EGHHH00707,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

1TO9 kvinnor Square -Toe Buckle Mode Solid läder Sandals MMS04939,Blondo kvinnor sammet Vattenfri Stövel,Choklad Cherry Sand ny balans Män's 574 Tågare,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Jellyypop Dallas vit Eyelet,WeiPoot Woherrar Pu Low -klackar Closed -Toe Solid Buckle Sandals, EGHLH007855,

Engulert Strauss 8P93.75.7.39 Spes Low Safety skor Storlek 39 Chestnut,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Hoxekle kvinnor Over The Knee Boot Thin hög klack Point Toe läder svart mode Winter Sexy Casual utomhus skor,Hoka One Hoka One One One Speedget 2,Bottes de neige en cuir doux et lisse,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Sam Edelman kvinnor Hazel 2,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Formalt affärsarbete Trösta mockasiner Oxford s skor Klassiskt Lace Up läder skor Party & Evening bröllop gående skor (Färg svart),hög klack Sandals för kvinnor, Stiletto Heel - Sandaler - Modeskor - Evening skor Super hög klack (8CM eller More),Franco Sarto kvinnor Francia Knee High Boot,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Capps herrar LH707 läder Lace Brogue Safety skor med Antistatisk Sole US Storlek 10 Svart,Converse Youth Breakpoint skor vit svart vit,

Nike Woherrar W React Elemänt 55 Konkurrens springaning skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

ASM Handgjord svart Patent läder Slip på Tussle Pump skor med handgjord NeoLite Sole för Män.Storlekar för Förenade kungariket 6 –10, artikel (HU102),

Delningar

Kyle Walsh Pa herr Business Formal Ankle Pointed Toe Non -Slip Lace Up Oxfordskor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.