Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Ted Baker kvinnor Leihana Ankle Boot,
  • tweet
Hip -present -present -present pojkar Girls Jazz Ballet Dans Genuine läder skor Lace Up Split Sole  fabriks direkt

Delningar

Frances Valentine kvinnor Kat.,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Mans stövlar 65533.65533.Winter .Winter .65533;65533; Casual stövlar .65533;. Mans stövlar Personliga Verktygsmaskiner, utomhus Military stövlar 65533;65533.Anstövlar 655333333.,läder skor 2018 och Winter Models Woherrar skor Points Stiletto hög klack stövlar Sebquins Winter Sexy Single med Cotton skor svart vit (färg svart Plus sammet, Storlek 36),Kvinnors skor, vinterkvinnor skor, Casual Booslipss, Plush Fur Warm kvinnor Comfort Sport Boot,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Inov8 Fasthiss335 Viktlyftskor (Standard Fit),KUIBU Mans Air Cushion Shock Resistent PU Antiskeid Retro Basketball Sports Athletic springaning Sneeaker skor,Tjejer mode färg diamantflip flops, tjejer som inte glider ner nyper söta söta söta sandaler och tofflor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Caf é 675533;65533; svart NQC101 DERBY CALF DOVETAIL NB,Nike Dunk High Premium SB'röd sammet'- 313171 -661,

HUK Mans Makara Tillfälliga skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Pleaser girl happy - 2018 B le bottes,Exton 9102 Mocasins Man blå 40,stövlar stövlar Chelsea stövlar Män läder Formal Desert Brogue Classic Booslipss Springaa Martin stövlar Verktyg,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Geox herrar Mjaylon10 Combat Boot,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Caparros Woherrar Sullivan Wedge Sandals,Delman Woherrar D -Sia -C Dress Pump,Ezkrwxn vattentäta stövlar för män vintermode ankle Snow Booslipss Good läder utomhus Hiking skor bspringaaa Storlek 11 (8058bspringaaa46),

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

L.K. Bennett Woherrar Lotte -Pat Chelsea Boot,Nike herrar Roshe One Print springaning skor,

Geox Woherrar Vivynne Mid läder Heel skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Mannar Real läder Pointed Toe Oxford Patent läder Business Lace -up Derby skor s bröllop Party Work skor for Mans Gifts,

Delningar

Nike Woherrar WMNS Air Zoom Vomero 11 springaning skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.