Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • kvinnor skor Conny 3623 Premiata skor SS 2019,
  • tweet
Hunter kvinnor Original Tall Tall Tall Rain Boot WFT1000RMA Mörk Slate Storlek 9  upp till 70%

Delningar

ny ARIVAL VINTERKOLLEKTION THAI Euron 37 - 6 L US.,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Lätta grå skor av blekt läder och ankle Slip Wedge Flat Platform skor skor 7,Skor Adidas kvinna grön PU, tyg aq086d,Ny 650 ALEXANDR WANG Tempest Knoted Sandals 40 10 Italien mocka läder,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Manolo Blahnik Hangisi 35 Limited rödigeringaa Butterfly,Classic Slip On 9 Anaheim Factory OG blå Sz 9.5 NIB,ny kvinnor J.Crew Collection Dulci Sekin Pearl Kitten klackar, Storlek 7,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nike Wmns Air Huarache springa (lojal blå lojal blå),Pikolinos P. VALLARTA, Slipper, Nata (vit), slät läder, Velcro 655,

NIKE kvinnor Nike Free Tr 8 942888 -800 CRIMSON TINT NAVY - VITE kvinnor Storlek 9,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Designer Cole Haan skor ankel Stövlar (grå färg, storlek 9 2),Prada Americas Cup skor Trainers - Metallic silver - 6US 36PR 3163 (W45),J.Besättning Asymmetriska sandaler med stroppsandaler (60mm) i lackläder 178, storlek 8, naken,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

FILIPPE modeLL Kvinnliga gympaskor Klassiska LAKERS,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

skor salomon kvinna grå mocka, tyg l40471800,Skor DIADORA HERITAGE Kvinna blå 172545 -C757,Nike SF Air Force 1 Mid skor - grå - kvinnor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Feta kvinnor kämpar mot skor skor skosnören läderstövlar,Gerardette s Dotter Print springaning skor - Free Shipping,

Frye Mimi Snap Booslipss klackar Storlek 7.5 kvinnor stövlar bspringaaa läder,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Ny VANS kvinnor Anaheim Factory Slip på 98 DX blå US W 5.5 - 8.5 TakSE AU,

Delningar

UAD MedaNI (färg Bourgogne, Storlek 8.5, hälar M) ny IN BOX, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.