Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Korta stövlar Kvinnor Storlek 6,
  • tweet
Fritt folk Jeffrey Campbell bspringaaa Ramsey Sandal Storlek Storlek Storlek 6 MSRP  158  stort urval och snabb leverans

Delningar

4US CESARE PACIOTTI KVINNA HÖGA HEELSLAG PUMPS SANDALS skor CASEUEL SUEDE CODE HSD5,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

kvinnor skor ROBERTO BOTTICELLI 36 EU Pumpar Grön Läder by 653 -36,NIKE LEBRON XI ALL -STAR GUMBO 2014 GATOR KING 64780 -735 HOH RELEASE storlek 12,Buffalo a19s skor låg kvinnoplattform 1339 -14 2.0 svart,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

RACHEL ZOE NATURL WOOD &STRAT MED HÖGT HEEL PLATTFORM SANDALS NWOB Storlek 6,ZARA ny LEATPLATTFORM WEDGE TORTOISSEELL BUCKEL SANDALS 35 -42 1320 001,Tränare för skor Nike Air Max 90 GS 833412 001 Storlek 38,5,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

skor Salvatore Ferragamo känd som Leopa kvinna -Fabric (notoleopa 06947),skor ROBERTA ginepri kvinna röd Natural läder 749cam -rp,

Hogan Interactive Rhinestones Rust skor kvinna skor kvinnorshuhe kvinnor 100% AUT,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Flip Flops Reef Fanning Low grå män,Premiata p19s damskor låg Conny 3609,Nya kvinnor Ted Baker blå Multi Amaedip Textile stövlar Ankle Zip,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Art Bristol 54 SK2 BRISTOL - skor con Tacco kvinnor, svart, 39,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Lanvin kvinnas klackar Leathe mocka bspringaaa svart Storlek 39 (eller 9 USA),Merrell Kahuna 3 Sandaler herr Gents Buckle Fasting Vibrim Texturöd,Adidas Falcon W d9698,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

NIB 695 PRADA MIU grädde svart fiskskala SNAKESKIN skor 40 US 10 9,RARE Läckert NIKE AIRMAX Kvinnor ny flerfaldig snygg färgstorlek 9,5. 209.00,

kvinnor FRANSKA CONNECTION 2260191 svart vitt läder diabilder sz.6 (36),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Pleaser Adore - 701sdg,

Delningar

Reebok Installpump Fury ASYM V677191 US13 UK12 EU47, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.