Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • NEW HEINE Ankle stövlar Haferlskor vit Leo läder 41 20236,
  • tweet
NIB Johnny ringao Bone Geometric läder Western Boot 8.5M 8.5M 8.5M  hög kvasi

Delningar

Asics kvinnor High Jump skor Storlek 6,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Y -3 KUSARI BOST TbilARE CORE BLOCK CORE WYTE CORE WYTE UK 8 EUR 42,Alegria Venedig guld Your Egen Way läder Comfort Slide Sandals 40 -10 Ny,Splitter nyA Adidas herr Originals STAN SMITH WP skor B37872 Vattensäker CORE BLAKK,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Low skor kvinnor D.A.T.E. Twist - 24e Springaa sommar,Sexiga kvinnor läder Pointy Toe Stiletto Heel Över Knee höga stövlar Party skor SZ,SAUCOny CAMPRIDGE LÅG SUEDE VINTAGE skor MEN SHOWN BROR 2865 -2 storLEK 7 ny,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Drew skor kvinnor Angela läder Open Toe Casual Slide Sandals, guld, Storlek 8.0,Nike Downshiftare 8 Navy Obsidian Volt herr springaning skor Trainers 908984 -007,

NWT Nike W SF AF1 Midnight Navy skor, sz 8 kvinnor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

NWOB.Säng Stu börjar Cobbler Series Ankle Booslipss Tan Teak Driftträ Storlek 10,Il Borgo Firenze womherr skor beige moodepump ormbristbristfälligt navelsträng,Kvinnor 65533;65533;Nike Air Huarache springa Ultra BR 833292 -401 Dize 5.5 Polar Still blå,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

kvinnor Jimmy Choo skor Heel bspringaaa Storlek 39,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike x Ambush Air Max 180 Hög EU -42.5,Paul grön Navy Flat Sandal,Kvinnor med hög klack som rider över Knee höga stövlar Patent läder Pointed Toe USA 9,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

kvinnor Nike Air Rift Premium QS - 88502 500 - Deep lila orange vit Trainers,NEW Gee Wawa Potrero Flatsforme Platform i Luxe Disressed silver - 7,

Retro kvinnor Block High klackar Dra på Cowboy Motorcycle Mid Calf Slouch stövlar S,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

herr NIKE FLEX 2017 RN skor skor Storlek 9.5, 10, 10.5, 11 (8984857 800),

Delningar

ny Mia Limited Edition, Rocco, storlek 8.5, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.