Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Gabors fritidssandaler med blått blått 24.564.16 kvinnor,
  • tweet
kvinnor Larado stövlar stövlar stövlar storlek 6W ny IN BOX Spara    ny sadie

Delningar

Nike -skor, vita PU -skor, Fabric aa1103 -800,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Chloe Mike Sandals 37,Josef Seibel Sandaler i plus storlekar Stora skor gröna XXL,nyA Merrell Hollyleaf kvinnor 11 42 Toe Wrap Sandals mocka Low Heel maska bspringaaa,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

NWT Nike W SF AF1 Midnight Navy skor, sz 8 kvinnor,NIKE W Nike Free Rn springaning Cmtr 2017 Prem AA1622 -200 TAUPE grå Storlek 8,Campare Peu Cami kvinnor grå läder Trainer Axe o ofta - 38 EU,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Tory Burch MOORE PEWTER Metallic läder Thong Sandal Logo skor Sz 5.5 M,NWD LAN BRYANT GIA TVÅ TONE LEADER RIDING BOTS Sz 10W,

ny Christian Louboutin Francaise Lurex Lame Platine silver klackar skor Bröllop,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Hoka One Challenger ATR 4 springaning Tennis skor sz 8.5 Aquifer Vintage Indigo,Schutz Saffira Comfrey Olive grön Lace Up hög klack Sexy Gladiator Sandaler,Melissa Pedro Lourenco Sandal no1, inga sandaler,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

BNIB Alexander Wang Kiko polerade kalvnötspumpar klackar EU38.5 US 8.5 Skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

NIKE W LUNAREPIc LÅG FLYKNIT TRIPLE BLAND DACK GREK 863780 004 US WMNS SZ 6.5,EMU Australien Acton läder stövlar,CAF FRAMSTÄLLNING CAF FRAMSTÄLLNING 6553333;svart -skor kvinnor två gånger mocka ila523271,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Damskor TWIN -SET 5 (EU 35) sandaler av bspringaaat läder BT255,nyA TRYCK MONTAUK SVART SANDALS storLEK 8.5 -9 LEADER UPPPER,

Lucky Brand kvinnor Jana läder Stack Heel Ankle Booslipss skor BHFO 6706,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Naughty Monkey läder Western -style Noe Tan Booslipss 8.5, 9, 130 ny,

Delningar

Skechers flex appeal 2.0 Insikter kvinnor utbildar minnesskum, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.