Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Gissa A845 svarta mockaskor diamante damer EU 35,eu 36,eu 36,5,eu,
  • tweet
Fendi Sandalo - Cuoio Cuoio Cuoio Romano Shiny - Cammello färg  nya exklusiva high-end

Delningar

Harley Davidson kvinnor mitt på kalv knuttarstövlar -Baisley d83764,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Ny w o Box 530 MARNI Jeweld Calf Hair Toe skor 39 9,Callaghan P19g kvinnor skor Low skor med Plattform 14913 Platinum,Christian Louboutin Navy Satin Peep -Toe Platform klackar Pumps Storlek EU39,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

SEMILLA skor kvinna Pumps grön Paint -edf9,SPRING STEP L'ARTISTE LASHONIE HEELAD SANDAL,Mina damer skor Laura Vita Vesica svart storlek 7 38 Made in France,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Tillverkad i Italia skor kvinnor Sandals gul 89375 BDT OUTLET,Posapreto fd1001b skor läder Beige 180274,

IGI & Co 3173188 Blå skor Bekväma Sandaler Wedge kvinna,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nya Django och Juliette Amiah kvinnor skor skor skor skor Ankle,Sexiga skor dekolta'Heel 13 Rhinestone från 35 till 44 Röd Satin Strap Glamguldus,I TID skor 828408 Beige 35,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

kvinnor nike air max 97,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

BBBGMAXAZRIA Strappy orms -klackar 38 BNIB,Beige mocka Valentino pumpar med svarta sammetsskor och grå stålhårdvara,Tory Burch Navy Miller 2 Sandal 10 M,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike Air Max 90 Kör 325213 -801 orange kvinnor Storlek 6.5,745 CHRISTIAN LOUBOUTIN JUMPING 85 VITT LATTE PUMPS HELES storLEK 40,

Buffalo London 1339 -14 2.0 Marino blå vit -ny -storLEK 36 –42,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Se av Chloe damskor sandaler platå 37 beige guldläder, frilevande np,

Delningar

Jimmy Choo Romy 85 Lace pointed pumps SZ 40.5, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.