Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Kenneth Cole ny York herrar Got A Clue Slip -on Loafer,
  • tweet
ny balans herrar M150V2 springaning skor, grå  Navy, 14 14 14 4E USA  spara 50% -75% rabatt

Delningar

Konverse herr Sp Ev Tonal Ox -utbildare,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Frau herrar Lace -Up Flats grön,Weiwei herrar sommar Sandals, Casual Flip -Flops strand skor,LXIANGP Kvinnors skor, Motorcycle Martin stövlar utomhus Plus sammet Snow stövlar Student stövlar Springaa och Autumn Winter High skor Winter stövlar Unisex (34EU -43EU),

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Btrada Kvinnors snöskor Tjockt luder inuti sula Low Heel Varma Skor Slipar på vinterskor för kvinnor,skor Springaa Sports Basketball skor Streetwear Gym skor High Elastisk skor, svart -B -EU43 UK9 US10.5,Hårglidare sommar ny Korean Version of the net Hongbaitao bär Herringaabone Flat -Soled Female Sandals,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

QIDI Casual skor Manliga Andningsbara Trend duk skor Peas skor (Färg T -1, Storlek EU42 UK8.5),skor, skor d 'hiver, skor de sport, jogging.,

Aquatalia Woherrar Fuoco mocka Ankle Boot, bark, 9.5 M USA,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike herrar slipsmpo Genio II läder TF Football stövlar,Saucony herrar Sammanhållning9 springaning skor,HEAD 273415 -080 Chase män röd Raven,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Peppeskor Modello Robeth - Handgjort italienskt läder herr Färg röd Ankle Chukka stövlar - Cowhide Patent läder - Lace -Up,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Filma herrar Venom skor,RJ's Fuzzies kvinnor läder Scuffs Slippers (Chestnut, 5),Hi -Tec S701 Mans Intern Court skor Storlek svart,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Utsökta skor av Elton -dammode, öppen tå Ankle -Trap Chunky klackar sandaler,Teva Woherrar Original Universal Rope Sport Sandal,

kvinnor Karan kvinnor guld Loafer,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Miss Choo Mary Woherrar Ballet Flats,

Delningar

Nike Air Max Axis herr Aa2146 -007, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.