Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • MARC JOSEPH ny YORK herr Graeni läder bilneige Hill Buckle Loafer, svart, 10.5 M USA,
  • tweet
Nine West West West Woherrar Karacurl Fabric Pump  fabriks direkt

Delningar

Bloch Woherrar Tap Pro Dance skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Aureus herrar Cosmo Full Grain läder Mid Top skor,Clarks Trigen Wing GTX - Navy läder herr skor,ZPJSZ män Chelsea England Youth Retro mode läder stövlar, bspringaaa -39,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Rockport Work Mans RK6762 Work skor,Muck Boot Original Muckstövlar Vuxen Muckster Slip -on skor,Svart svart koladidas herr leistung Fabric Low Top Lace Up springaning skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Liu Jo skor kvinna Low skor med Wedge B1909 P0102 Karlie 14 Storlek 36 vit,Dr Scholl s skor kvinnor Spire Work skor,

ny Winter kvinnor High klackar Zip The Knee stövlar Sexiga damer Snow Thigh Plus Storlek skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

PAny Männors stövlar Combat stövlar läder stövlar Desert stövlar,Webb Perkin kvinnor Points Toe skor Plush Fuzzy Zipper stövlar Lady Knee höga stövlar Sexy Thin hög klack,PREMIATA Award Winning blå Lander 3247 skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Skechers Relxed Fit Elent Vensen herr Slip On Loafers svart 10,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Woherrar mode Warm Thicken Fur vattentät Slip -Resistent Plush Lined Winter Snow stövlar,Palladium kvinnor Pallabasse Chelsea L Chukka Boot,Ruiyue Ballroom Dance skor, Sports Andh Jazz skor Salsa Springaa Modern Sommar Modern Dansstövlar för kvinnor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

GAKIIER mode pojkar Hamilton -Star -Logo - Lace -up skor för herr,Vit (Ftwwht Cybemt Csvart) adidas herrar AdiZero Adios M Cross trainers,

Hot Sox Woherrar 3 -Pk.Tilldelad Cat Liner Socks,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Franska Sole FS ny Kvinnors Padre Ballet Flat,

Delningar

GOLAIMAN MEN's Dress skor Monk Strap Buckle Loafers Slip on Oxford skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.