Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Saucony herrar Excursion TR12 skor, blå svart, 7 M USA,
  • tweet
Nya Balans Wr996 Wr996 Wr996 Heritage kvinnor -utbildare  kom att välja din egen sportstil

Delningar

Män Lättviktare springaning skor 2018 Autumn ny Air Cushion Casual Fitness skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

T -JULY Woherrar Over The Knee stövlar Metal Buckle Winter skor Mode Round Toe Warm Office Damer Flats stövlar Storlek 31 -43,Män's Peas skor läder Lazy skor Koreanska Casual skor Social Spirit skor,Helly Hansen herrar Stockholm High Rise Hiking skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Mcandy sexy Lady Sparkle Soirée Robe talon,SALOMON Kvinnors ellips GTX W -W,CASOCK Ladies Handgjorda hög klack Pumps Crosscriss Peep -Toe sommar mode Party skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Ted Baker Avelin Syntetiska Slip på Slide blå Harmony,Legero kvinnor Ballerinas Maleo grå, (Taupe (grå)) 40083024,

TECS herr 9733 Knee High Boot,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

TMKOO Fall och Winter ny Par stövlar Casual Trend Plus sammet Martin stövlar I The Tube Cowhide stövlar Par Models,Pleaser Woherrar Deljus -3017 Knee -High Boot,Reinhar Populair kvinnor Classic Rhinestone Studded Stiletto T Strap Sandals,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Snöskor vinterpälsens varma skor, icke -glidande vinterskor, vinterskor som går i skidor för män kvinnor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Superga kvinnor Brians Brillows Brillow -5533;s 2750 -Cotu Classic Low -Top skor, röd,Kvinnors högklackade kvinnostövlar med fiskmun, sockor vattentät plattform över Knee stövlar 37 -46,Läder strand Andable Sandals, Män's stor Storlek SlippersSlipper med öppen tåLäder ÖvreEVA Plastic Non -Slip Soles (färg bspringaaa, Storlek 39eu),

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Zarbrina talon talon talon talon botte,Jsex Business herr läder Briephage väska Top -Handle väskas svart,

Allhqmode girl talons talons aiguisés pointes fermées orteils talons, fbudd011609,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

hög klack läder Low -cut kvinnor skor OL grön 39,

Delningar

Woherrar mode skor Autumn Winter läder Platform Booslipss Vintage Casual Flat Lace Up Ladies skor bröllop Party och Evening (färg A, Storlek 37), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.