Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Klorin blå Spark Anthracite svart Nike Woherrar WMNs Air Max Taiwind 8, svart vit -Anthracite,
  • tweet
Nike Nike Nike KD 9 Universitet Röd  vit 84392 -611  populär

Delningar

Altra AFM1837K herrar Torin Knit 3.5 Road springaning skor, orange 14 D (M) USA,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Hoxekle kvinnor mode Knee höga stövlar Square hög klack Round Toe Platform Crystal Zipper Autumn Winter Ladies skor,Meindl Lipari blå (5),Kvinnliga vinterspringaaada tårtor på Ankle Chunky hög klack Plattformän Riddare Martin stövlar,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

CLARKS Mans Charton Top Chukka Boot,Lady Sandals Mode Kvinnor Sandaler sommar Boom skor Wedges Weave Middle Heel Sandals Wild Casual Quality Super Elegant för kvinnor,skor de bas - d 'air à la mode,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Kvinnor över Knee skor Pointed Toe Winter Mode Stretch Socks Boot Thigh High Lady hög klack,Skechers herrar Gospringaaa 600 Refine, Training, vit, M,

skor Mans Martin Ankle stövlar Foothword utomhus Retro Keep Warm Andable Casual läder stövlar Non -Slip, svart -38,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Merrell Woherrar Aurora Tall Ice Plus vattentät snökänga,Callisto kvinnor Malin Wedgepump,De Blossom Collection Pita -33 Kvinnor spänner fast Elastiska Knee High Riding stövlar, svart,9,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Josef Seibel ABEL 07 -12507LA30100,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

FHCGMX Genuine läder Snow stövlar Manliga skor för män skor Vuxna vinterskor Korta skor med fotbeklädnad,Pearl Izumi Mans EM Tri N1 V2 springaning skor,kvinnor Knee stövlar Low Wedge Heel Snow stövlar Winter Mid -Calf stövlar (svart vit),

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike herrar Grandvann li Pinnacle Low -Top skor,T - Julie skor de loisirs antiques skor en métal décoratives, épaisseur et élastiques,

AdiZero RS7 Pro 4.0 XTRX SG silver,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Billabong herrar 3Mm Absolute Comp Boot,

Delningar

Xjizm Winter Fur Springaa herrar Chelsea stövlar, British Style mode Ankle stövlar, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.