Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Nya Wedges med fiskmun -skor Gyllene Silk Rope Sandal Kvinnor Liten Storlek 31 32 33 Stor Storlek 40 41 42 43,
  • tweet
Adidas Woherrar AdiZero Tempo 7 W svart svart svart  lila  Peach springaning skor 9 Kvinnor i USA  detaljhandel

Delningar

Rachel Zoe kvinnor bilson Pump,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

blåY QYH Ins Populaar Mode skor for män maska Upper Casual Athletic skor ljusljus Andable Two Tons Anti -Slip Flat Lace Up Lace Up Round Toe,Nike Jordan herrar Zoom Tenacity Re2pect skor skor,Caparros kvinnor Dixie Pointed Toe Ankle Strap klassiska pumper,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Spira Classic Walker 2 Woherrar skor with Springaas vit,Aquatalia Woherrar Francie mocka Boot,Weit Poot Woherrar pull -on Pu Open -Toe Low -klackar Solid Sandals, EGHLG007261,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Panama Jack herrar Sambo Basics Sandaler,Ocean Pacific OPP Mans ljuss läder skor Anti Slip Wear Resistent Vattentäta Lace -up Gummi Mjuk Sole Casual skor,

Rock & Candy kvinnor Lipton Chelsea Boot,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Dolomite Cinquantaq UATTLO LH duk Anthracite CANAPA Beige,Högt över Knee stövlar, kvinnor springaaat tån, vinterskor, spännen, bekvämt, låga klackskor.,Btrada Kvinnors mittkalvar Plattform springat Toe Wedges Heel Kvinnor stövlar Tjock Mode -skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

BOSS Hugo Sigma rough Cheb, Cheb, det läder Ankle stövlar svart,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Grinders Unisex Real läder Biker Ankle stövlar Rock Punk Buckle Cowboy Riding bspringaaa,Frye kvinnor Ruth Whipstitch Ankle Gladiator Sandal,DOSOMI kvinna Wedge skor vårRivet Hidden klackar Elevator 11.5CM High klackar Platform Casual gående Wedge skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

mode utskrift Winter Snow motif,Tränare för skor från Saucony herrar skor mocka skor Jazz Original blå,

JANET &JANET Woherrar 43050bspringaaa bspringaaa mocka stövlar,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

ASICS Mans Nitroguze 2 springaning skor, svart bilbon vit, 13 Medium US,

Delningar

Lauren Ralph Lauren Woherrar Harietta, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.