Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Vårens steg kvinnor Sine Ankle Booslips,
  • tweet
Svarta skor för fotvandringaa, vintervarma kängor, friluftsskor, friluftsskor, friluftsskor, vattentäta skor mot glidläder  utlopp på nätet

Delningar

Weenmode Woherrar High -klackar Solid Round Toe Pu Zipper stövlar, AMGXX122438,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Margaritaville män s Män's är Classic Reserve Flip -Flop,DIESL Eastcop Gotcha, män livhander65533;65533;s skor,ARIAT herr Quickdraw Venttek Western Boot,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Diadora Mans Trainers svart,Yoome desinger Female harpon väska,Pearl Izumi Mans X -Road Bränsle IV Cykling skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Floral FIC Lorena kvinnor bred bred Rhinestone Studded Dress Slingback (Storlek Measuremänt Guide Tillgänglig),Keen Woherrar nyport Hydro Sandals,

Lady castroc looks Sweet High talon,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Giesswein Boiled Wool Slippers Mimi Beige,Dunham männens molniga vattentäta Oxford,bspringaaa,15 B USA,PADDERS Leo 614 Svarta skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Zxcer Classic herrar PU läder Height Ökande hiss skor Business Lace Up Oxfords Business skor läder Hair Stylist skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Frau herrar Trainers blå Avio,Diadora N902 MM -skor,Springaa Step Woherrar Sangha BooslipsFärgBordeauxLäderstövlar @ info whatsthis,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Converse kvinnor Chuck Taylor All Star Ox Textile Trainers,SJP av Sarah Jessica Parker kvinnor Pandora Pump,

Grå Nike herrar Air Max 270 Fitness skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Lauren av Ralph Lauren kvinnor Merrie mode Boot.,

Delningar

Skechers herr Afterburn M. Passar - Strike Off skor Pebble svart Storlek 10.5, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.