Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Salomon herrar Speedcross 4 'Trail springaning skor, blå (Hawaiian Surf Acid Lime vit), 7 UK 40 2 3 EU,
  • tweet
Saucony herrar ProGrid Echelon Echelon Echelon LE svart  grå  spara 35% - 70% rabatt

Delningar

Autumn Winter kvinnor stövlar Stretch Slim Thigh höga stövlar Mode Over the Knee stövlar High klackar skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Rockport kvinnor Tm Zuly Luxe Ankle läder Pointed Toe Special Occause Ankle.,Woherrar Martin stövlar Bright läder hög klack Point kort stövlar spetsad Bare stövlar Autumn,ZooShoo Pixie Kitten Heel, vit PU, 11 B (M) USA,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Adidas Woherrar Athletics 24 7 Trainer Cross trainers,Hilotu herrar Chelsea Ankle Boot s Casual Classic bilving Brogue skor Convenient High -top Chukka Boot,Giorgio Brutini Noble Taupe Apron Toe Slip -on Tassel Loafer Casual skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Dickies herrar Heritage Soft Toe Work skor bspringaaa,Adidas herrar Copa 19.3 Turf,

Springaa Step Woherrar Popsicle BooslipsFärg svartmocka Booslips.,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Weit Poot Woherrar Pu Buckle Open -Toe High -klackar Solid Sandals, EGHH006270, vit, 40,kvinnor Ankle stövlar, Mode Ladies stövlar Pointed Heel skor läder Plus sammet Padted Warm stövlar svart (färg svart, Storlek 35),Mascot F0110 -937 -09 -835 Skyddsskor, svart, 35,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Cow - boy - boy,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Naturalizer Woherrar Orion N5 Contour Collection,Abby 1333 herr Bussiness Work skor Mode Casual läder Athletic Comfy,Adidas herrar Pureup Reiging Champ m springaning skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Mans Brock snidade läderskor, retro mode, vanliga klädskor,Jordan Nike ungar Eclipse GG springaning skor,

EXE Rhinestone Täckt läderplattform Wedge Slide Sandal,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Clarks herr Un.bisley View,

Delningar

Bernie Mev kvinnor Lara., förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.