Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • ZPSPZ -sandaler kvinnor Kvinnliga skor med öppna armar och ben Bohemiska vattendrivor Slope Heel Sandaler,
  • tweet
Stanley herrar Rocker Comp Toe Toe Toe Work Boot  till grossist

Delningar

Vit filformeringaa av vita män i smyg,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Allhqmode Woherrar point Closed Toe Cow läder Low klackar Fast pumps with Animal -Print,L'Artist av Springaa Step Pump skor Amora (Rainbow),Twinkle UU damers skor Square hög klack PU läder Slip på Elegant Point Toe bspringaaa kvinna bröllop skor 34 -43,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

FSJ Kvinnor style hög klack Pumpar Lace Up Sandals cut out Party Evening Dress skor Storlek 4 -15 USA,Nike herr Elite Shinsen Mes -utbildare blå,Cetti herrar skor, Colour grå, Brand, Model herrar skor C1169REJ grå,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Cape Robbin Elnora -27 Open Peep Toe Knit Stretch Elastisk pull on Thigh High Boot svart,Artifaerie pantoufles, pantoufles en cuir artificiel, orteils en cuir artificiel, pantoufles sans dos, skor de loisirs avec lacets,

SUNny herrar Wild Winter Warm Cotton skor Leisure Sports springaning skor (färg 3, Storlek EU40 UK7 CN41),

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Stokton Woherrar 515bspringaaa bspringaaa läder skor,Höga klackar 12cm Bröllopsskor för skor för kvinnoparti Pumpar,Adidas Dame D.O.L.L.A. Sko för män,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Ono kvinnor Closed Toe Casual Ankle Strap Sandaler,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike herrar Flystick Max, svart svartbright Crimson -HYPER orange,Merrell kvinnor Icepack Polar vattentät snösko,T -JULY kvinnor High Wedge Heel Sandals kvinna PU Solid Slingback skor Honor Peep Toe Footwear in svart blå röd for sommar,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

röd Intensive Melissa kvinnor Campana Crochet Ballet Flat,Amonymode Woherrar Buckle Closed -Toe Low -klackar Fast pumpaskor, BUSST004588,

T - July girl skor skor Table Pump,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

HUGO MEN's futurismo ru Tenn u mtzp1 Low -Top skor,

Delningar

LEDLFIE Mans skor Casual läder skor män s Business Andable, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.