Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Hoohle Sports herr blå Zombies Halloween Flex Mes Rosh 2 ljusljus elegant mode skor skor,
  • tweet
JEEME Damer Damer Damer Mode Zipper Square klackar Genuine läder svart Knee High kvinna stövlar  bekvämt

Delningar

DC skor Kalis tränare i vitt och rött,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

YDN Kvinnor Adolf Ankle remmar Bowknows Sandaler High klackar Open Toe Pumps Cut skor,Charles David kvinnor Court Ankle Boot,Frye kvinnor Jodi Booslips Ankle Booslips,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Kvinnors skor med fotbeklädnad, spetsig rumpa kvinnor med varma skor på tillfälliga skor,Campare kvinnor Peu sommar Senda 22614 Flat,Cotswold herr Compass Neoprene Wellington stövlar (13 US) (grön),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Skor för mäns rullning Andningsbara lätta gymnastiska gymnastikskor,Super frist kvinnor Slip on Hiking skor utomhus Sports Treking Klättrar springaning gående skor,

Vinterskor för män Plus sammet Tillfälliga skor Varma Bomullskor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Jomos herrar 319404 Low -Top,Grå (Navy Saucony Mans Guide Iso Gymnastik skor),JUICE Kvinnors FKOUTX8 svart läder Monk Strap skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nancy Jayjii Formella skor för kvinnor springaaat tåt glid -on Stiletto Genuine läder svart 13,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Rocket Dog Woherrar Vader Trainer,Sandaler för kvinnor, Open Toe Laser Transparent Rhinestone Square Heel skor silver lila 5cm (färg lila, Storlek 6 US),BBGeneration kvinnor Zola Toe ringa Sandal Flat Sandal,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

U -Power blå S1P SRC Säkerhetsskor, RL20086,LIUskor L &L &L. Kvinnliga skor med snöskor springada Huvudet ZIL &Ler kort Tube Platt Snöskor,

T -JULY Fall skor Platform Mes Andable Ladies Casual skor Comfortable ljus Weight Autumn skor Wedge hög klack,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Tillsammans för att skapa ett mirakel Cowboy High klackar Motorcycle Pu läder kvinnor Long Rivets Bukle Thick klackar stövlar skor,

Delningar

T -JULY kvinnor Platform Sandals Wedges High klackar Sandaler Mes Slip on Peep Toe vit svart skor sommar, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.