Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Söta Octopus -maneter Sjöhäst Leisure Design skor Woherrar Camping Jogger Comfortable,
  • tweet
Apepazza Diva Diva Diva Rust 10M  kreativa produkter

Delningar

Kvinnor Sandaler silver OFILIE 071168 ETAIN,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Vans Sneeaker Man Court skor,Via Spiga kvinnor V -walena Wedge Sandal,Tamaris - 123305 -112330521003,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Jordan Nike ungar Air 3 Retro OG BG Basketballsko,kvinnor Ankle Boot Square Low Heel Round Toe Bowknop svart Winter kort Plush Leisure skor,Pour La Victoire kvinnor Logan Flat Sandal,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Jambu kvinnor Montana Flat,Sandomy Classical kvinna 's cheville botte,

Sandales Sky - 302sd,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Skohus Män's Palm rem mode chu Derby stövlar Oxford stövlar,Ktyuwwww herr Guys färglösa Top Söt biltoon Cat Face blå Bakgspringaaad Unique mode springaning skor,Z.L.F. Oxfordskor för modeloafer Flat Heel Snakeskin PU läder Lace Up Solid Färg Casual skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Jordan BV6273 -105 Män's vit University guld -Court lila Big Fund skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Battle Man's British Leisure Mans Classic Work stövlar Genuine läder Casual andningsbar Loafers Low Top Lace Up Round Toe mode (Färg gulish -bspringaaa, Storlek 6.5 D (M) US),Skechers Män's 65391 Mocasins,Eora - 2sl pantoufles en cuir,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Sandaler av Thong Flip Flop T -rem Faux läder Cork Sole sommar Flat med Buckle,Fem tio 5.10 Anasazi Pro 7 12,

Lrsny förhöjt inne, små vita skor, kvinna, Casual, Dubbel Zipper, skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

STEVEN AV Steve Madden Kvinnors NC -Sugar skor,

Delningar

Illamående kvinnor Leeboard skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.