Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • silver kvinnor mode Points Over The Knee stövlar 2018 Autumn Heel stövlar Big Storlek 34 -48,
  • tweet
Vionic Kona, Kona, Kona, kvinnor kvinnor 65533; 65533;s Fitness skor  spara upp till 30-50% rabatt

Delningar

Tahari Woherrar Camila Boot,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

MEMPHIS ART 0478 BROR BOOTT,Kongrön herr Chuck Taylor All Star Ox Textile Trainers,Josef Seibel herr Walt läder skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Le Bureau de Mary Jane, la ceinture officielle, les skor, les skor, les skor, les skor, les skor, les skor, les skor de Cour, les skor confortables.,Adidas - Terrex CC Voyager Climacool,Diadora Maracana 18 W ID svart Fluo gul herrar 10, Woherrar 11.5 Medium,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nike kvinnor City Knife 3 Flyktiga Springaaande Kniv Athletic skor,Kenneth Cole ny York Woherrar bila Esfarille Flat,

Tallia orange herr Patritzio Loafer,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Hogan skor kvinna Sandal HXW3540AA40KLAB999 H354,Uirend Combath stövlar for Mans kvinnor - Military Taktical Boot Lace up läder High Platform Army Desert skor utomhus Work Safety Motorcycle Andable Slip Resistent,APL Athletic Propulsion Labs Woherrar Ascend skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Omvänd mäny F41082 European Style Casual Loafers with Chain,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

SPORTIM2 Mans tennisskor blå,Theragit Woherrar Austin Clog mocka Navy träsk -and -mules 9 M,Diadora Trident 90 S,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Amalfi Av Rangoni kvinnor Nicolas Pump,J. Renee kvinnor Belden,

Weenmode Woherrar Ankle -High Solid Zipper Closed -Toe High -klackar stövlar, AMGXX11481,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

CCBubble Block klackar Sock stövlar skor skor for kvinnor Knit Stretch Point Toe kvinnor skor,

Delningar

Tahari kvinnor Francie Peep Toe Casual Ankle Strap Sandaler, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.