Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Adidas herrar Rise Up 2 Ankle -High Basketball skor,
  • tweet
bilolyn Jones kvinnor Low Top duk skor Classic Flower Patter Patter Patter Vulcanized skor Hb0033Ap 8.5  2018 butik

Delningar

Nike Flygningen 35 WEST TEE (herr),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Diadora kvinnor N -5100 -3 W -W springaning skor,CYBLING Woherrar Front Zipper kort stövlar Mid Block Heel Square Toe Faux mocka Winter Warm Fur stövlar,Gffm Woherrar skor, 2019 ny Thick Heel Deep Mouth Singh skor Springaa Fall Square Head hög klack läder Ladies Comfortable skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

T -JULY kvinnor Casual skor Height Ökad plattform Wedges skor kvinna Lace up High Top Trainers skor for Autumn Winter,Bottes de femme, fermeture éclair latérale à pointe basse,HI TECH M's ALTIT LI - 52190,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

KEEN kvinnor Chandler CNX Wp Hiking skor,Svart.Svarta Oxford -skor glider på Oxford -skor för män Formala skor glider på glid på style Mes -tyg Round Toe Low Top With Andable Hollow Vamp (färg svart, Storlek 9 UK),

Adidas Originals NMD sup u R1 skor - herrar Casual,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

ANNA F Kvinnors 1026SVARTA svart läder Pumpar,Nine Seven läder Woherrar Pointy Toe Rhinestones Ladies Handgjorda Comfort Flats skor,Clarks herrar Grandin Plain Brogues,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

SOLE SOCIET kvinnor Rafaanna,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

H av Hudson herrar Bolton mocka skor, blå,Step n Style herr Juti Indian Traditional Handgjort Khussa män skor bröllop Mojari,Teva Hurricane XLT2 Kvinnliga Sandaler - SS19,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Marc Fisher, une robe lexcie, des sandales.,GAOLIM Springaa Square in the Woherrar Singles skor with the ljus of Woherrar skor Bow Knep Single skor Kvinnliga tjocka svarta skor att arbeta med.,

Merrell kvinnor Icepack Moc Polar vattentät snösko,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

WANGXIAOLIN Fish Mouth skor läder Thick With Sekins Diamond Platform hög klack Sandals (färg röd, Storlek 38),

Delningar

Zipper för modeläder Martin Booslipss Wedge Stiletto Heel Round Toe Ankle vit svart röd, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.