Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • ECCO Mans Biom Fjulel Racer springaning skor,
  • tweet
UIN Mans Zaans Comfort färglös resande Knight skor svart svart svart  till salu 70% rabatt

Delningar

Mans Mode Athletic skor Casual Personlighet Sticking Conviant Side Zipper Sport skor Round Toe (färg vit, Storlek 6.5 D (M) US),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Armani Exchange Män's Exotiska Jungle Print Low Cut skor,Sandaler för strandskor och tofflor sommar Flat -Soled Slippers,Nio Sju äkta läderspetsiga kvinnors spetsiga tå Stiletto Super hög klack Zippers Style Handgjort Sexiga skor med ankor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Verokara Kvinnors Almond Toe Low Chunky Heel Cow Skin läder Comfort Dress Ankle Boot skor,stövlar Autumn and Winter stor Storlek stövlar Martin Ots Front med skor för kvinnor med varmt golv,Kelsi Dagger Brooklyn kvinnor Metro Heeled Sandal,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

HUGO herrar Dressapp u derb ru sdct 10201359 Derby,Flauriserande Kvinnors Plattform Glider på Stiletto hög klack - Open Toe Sandal Pump med Rhinestone och Big Bow -Knot,

Allhqmode Woherrar High -klackar Soft Material Mid -Top Solid Drag -on stövlar,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Dröm i gröna drödtningar Män Bspringaaaa sandaler,svart (svart Ghost grön -soar) Nike Dual Fusion Trail, män 8217s;s Sports skor,Bugatti city denim kvinnor -Schn 65533; Brer blå (5),

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Bspringaaa (Cocoa bspringaaa 2482) ECCO herrar Aurora Classic stövlar,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Crazy -Shop Soft Mocasins män Loafers Genuine läder skor män Flats Gommino Driving skor,02 Dark blå,9.5,Frye Woherrar Lynn Strap Tall Boot,Sandaler för kvinnor - Tjock hövding med fyrkantigt huvud mocka Kvinnliga skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Callisto kvinnor Minaa Embalised Wedge Sandal grå Storlek 11 M USA,silver skor BORNE K200284 -003 CAMPER,

K -Schweiz Performance herr KS TFW HYPERCOURT EXP LTR HB -vit NAVY silver -M Tennis,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

T -JULY kvinnor Side Zipper Thick hög klack Mid Calf stövlar Mode Point Toe Sequins Springaa Stretch stövlar silver svart,

Delningar

Clarks Originals Wallabee i Coral mocka, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.