Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Icebug Woherrar Metro Snow Boot,
  • tweet
svart ((duk) svart  Gum 7hi) Vans herrar herrar herrar Ward duk Low -Top skor  rabatt lågt pris

Delningar

Kvinnliga skor Kvinnliga mocka mocka Europe och USA HIGT Fine with Ladies Sandals,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Sam Edelman Woherrar Sampson,YCGCM sommar Man läder skor Casual High -top Martin stövlar England Lace,Buyaotofthings Partihandel Damer 72 Pars Solid vit Flip Flops,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

U.S.POLO ASS. Mans stövlar bspringaaa bspringaaa.,Nine Seven Patent läder Woherrar Square Toe Chunky Heel handgjord Stunning Retro Ankle stövlar,Lätt Go Shopping herrar Ankle Work Boot Casual Pure Färg Lace Up Winter Fleece Inne High Top Boot Cricket skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Våren och hösten nya Lok Fu s ätter upp fotskor mäns vanliga läderskor och retro nubuck läder låga skurna skosnören,Weiwei herr sommar Sandals, Hollow Air Soft Sole Sandals,

Mjuka, andfådda Knight springaning skor ljusljus Athletic skor utomhus skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike herrar Free Rn 2018 Diffuse Taupe blå Void springaning skor 11 Män USA,KOLLAR URSPRUNG Kvinnor MCBI37250 Svart Polyester skor,Tamaris - 112832922123 -112832922123,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Bernardo kvinnor Frances Knee High Boot,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

MG35 Brittni Peep Toe Mules, Cognac, 10 US,Familj punk, herrmode, klädkläder, skor, skor.,ny balans Woherrar Arishi V1 Nyfotade skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Kenneth Cole, ny York, herrarnas dubbelgångare eller inget.,Frances Valentine kvinnor Joan Ballet Flat,

Alfani, tissu de navigation féminine, orteils, skor à dos ougrön, Färg corallienne, Storlek 7.0.,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Ellie skor 33578 Flapper skor Vuxna Storlek 10,

Delningar

Nike herrar herrar Roshe slipsmpo Vi Fc Fitness skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.