Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Ollio Woherrar skor Double Ankle Strap Zip Up Chunky hög klack Sandals,
  • tweet
Saucony kvinnor S15366 -13 Löpande skor skor skor  stora rabattpriser

Delningar

Giles Jones herr klassiska spetsspetsiga tårtor Klä upp Oxford skor svarta,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Flottan och Foster herr Fröd Dual Fit Mocasin,Gerry Weber kvinnor Ankle stövlar Lucie 02 bspringaaa, (svart -kombi) G61402MI21 101,Eastland herrar Lumber Up Chukka Boot,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

ECCO männens Minneapolis Slip i Oxford,Adidas kvinnor Crazytrain Pro W Cross -tränare,Badgley Mishka Jewel Kvinnors Lindsey Heeled Sandal,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Adidas Prödator Instinkt F herr skor,NIKE herr Sock Dart SE Obsidian svart - Glacier grå springaning skor Storlek 13 Män i USA,

Nike herrar Flystick Max, svart svartbright Crimson -HYPER orange,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Ung Man skor för män Andlig och lättviktare Tillfällig skor,LARNMEN Steel Toe kvinnor Safety skor, Andable ljusljus Reflektive Strips SRC Industrial Construction skor,Naturlig värld Män blåcher mocka Oxford svart,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Bos Woherrar Padova Boot,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

MARC JOSEPH ny YORK herr Genuine läder Made in Brasilien Cypress Hill mode Comfort Sandal Sandal,GTVERNH Woherrar skor Knee längd stövlar Autumn and Winter Fine Heel 12Cm hög klack s Night Clubs Ladies läder Winter skor Woherrar stövlar.,Nike slipsmpo Natural IV Läder FG Volt grön herr Fotboll Kleats,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

L &LLadies Big Storlek skor Kvinnliga Glaciär Winter Snow stövlar Cross remmar Snow stövlar Kvinnliga Stövlar,Osbil de la Renta Tilda Raffia broderade Oxford, Beige,

Boot från El Naturalista Woherrar N007 Boot,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Qwaruba Män's Cabin Feber Chestnut bspringaaa,

Delningar

Ljusgrå PHP Sports skor Springaa Autumn Solid Färg Net Surface Loafers Korean andningsbar Version Mode herr Par skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.