Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • La Moster Mans atletiska löparshoppor, skor, Casual gående skor for män Tennis Baseball Racketball Cykling,
  • tweet
Weit Woherrar Frosted Ankle -High Solid Zipper High High High -klackar stövlar, EGHXH117123  Specialerbjudande

Delningar

Sandales du gladiateur Ocean chlub,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Andningsverkbara skor för herrskor, läder, herrskor (färg svart, storlek 42),Söta svarta sibiriska söta skor för kvinnostorlek 7.5,Izod herrar Cally Boot, svart, 7 M USA,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Weenmode Woherrar Frosted Row -on Round Closed Toe Kitten -klackar High -top stövlar,Btrada kvinnor Platform Sandals Sweet Flower Ladies mode Soft Concave Design Casual strand Party skor,skormaker s hjärta Sexiga högklackade skor Nya svarta fårskinn Skull Front Fish Zipper Sexiga High klackar,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Sandaler i Tidewater Kvinnors Sjöhästar Flip Flop,Skechers Synergy Cloud Break herrar skor, svart vit silver 10.5 Bröd,

skor Man skor Antracit (grå -bspringaaa) mocka läder slipsen Front Mocasin,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Hilotu herrar Oxford skor Mode Slip on Loafers Comfortable Low -top Business Casual skor.,kvinnor Ankle stövlar, mocka Point stövlar Round Chunky Block Heel stövlar Winter stövlar Flat stövlar kort stövlar Damer Chelsea stövlar,Mans skor läder Springaa sommar Comfort Sandals Hiking skor Slip On for Athletic Casual utomhus svart bspringaaa,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Jack Wolfskin herr Altiplano Prime Texapore Low M - M Altiplano Prime Texapore Low M,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Sandaler av Ash Woherrar PASION01 svart läder,Skechers 65626 M än's Relex Fit Harper -Deren skor, Taupe - 11 D (M) USA,MUWU -modesnickare för män, avslappnad, avslappnad, blek sportskor, ren färg.,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

gul Xiaojiuan -stövlar, herrar Casual Personlighet OX läder Ankle stövlar Andbar Big Storlek mocka High Top Work skor,Lonsdale Benn Trainers herr skor skor Footwear,

springad tå High klackar 15cm Leopard Slip on skor kvinna,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

DC - herr Stag Lowtop skor,

Delningar

Reebok herrar Club C 85 MCC Cross Trainer, Pebble Chalk, 6 UK, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.