Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Kenneth Cole Reaction herr Punch It Tryck på den ,
  • tweet
Mode Mode Mode Ankle stövlar kvinnor Square Toe Lace up Synthetic Cow läder stövlar Zip High klackar Autumn Winter stövlar  uppkopplad

Delningar

El Naturalista kvinnor N5098 Pleasant trä Koi Flat Sandal,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Brödtslighet London Män's 11362aa1.20 Hi -Top Trainers,Sam Edelman Woherrar Danna Pump,Kongrönera Chuck Taylor Hi Warhol skor svart röd,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

blåer USA 8SRUNLW Top skor män grå 40,AEYMF Mann's läder skor with skor bröllop skor,Modello Catanzarol - Handgjorda italienska läder herr Färg blå Oxfords Dress skor - Cowhide Patent läder - Lace -Up,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

YCGCM Män, läderskor, England, Pointed, Broch, bilved, Business, Lace, Trend,Gjsonmv Män's Pugs Bulldog Puppy Life mess Cool skor lättviktare på skor,

Högklackade skor, kvinnoklackar med spetsig medeltub Martin stövlar Warm Side Zipper Vattenfri Platform Icke -Slipande Cotton skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

T.U.K. Pointed Creeper slips, Vuxen Blandad Low Sneeaker,Familj punk, herrmode, klädkläder, skor, skor.,Adidas Ultraboost'vit MultiFärg 'DB3198,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Borstar Unisex Vuxna Amir V Low -Top skor, svart,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Giuseppe Zanotti kvinnor I70043 Dress Sandal,Johny Weber Handgjorda läder Oxford Style skor med Double Monk Strap och Hand Welded Construction bspringaaa,Grå JILUN -skor 2018 ny herrar Leisure PU läder Casual ny Simple Comfortable Retro Trend Non Slip skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Inte rankad Luca Woherrar Boot,svart Court lila Nike Air Force 270,

Rip Curl - mänyer Raglan,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Sam Edelman Elina över Knee Boot svart,

Delningar

Kvinnor High klackar Sandaler Ankle Strap Damer Sexiga Bröllopsskor Platform Modeparty skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.