Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Bearpaw Woherrar Natalia Boot,
  • tweet
Vogar herr herr herr kvinnor Genuine Sheepsky läder Boot Slippers Fully Wol Lined B001  skön

Delningar

svart Santiago Ecco herrar Helsingfors Loafers,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Sam Edelman Elina över Knee Boot svart,Övningar med kamelaktiva män i rymden 30,Bearpaw Woherrar Loke Slipper,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Hhguld Mans vintertröst med vattentät fotled Martin stövlar, 44 (färg (Storlek -),ny Rock NR M.PUNK098X S11 silver - stövlar, Punk, Magneto, kvinnor,Född kvinnor - Garren, svart, Storlek 10.0,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

T -JULY Mode sommar Ladies skor Buckle Elegant Thick Heel kvinnor Sandals High klackar mocka läder skor,Kambodjanska sandaler för män,

NIKE Woherrar WMNS Lunarepic Low Flystick 2, Dark Raisin vit -lila Earth, 10 M USA,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Mode för manliga skor i Derby skor Business Dress skor bröllop skor Imitation Crocodile mode (Färg Röd, Storlek 39),Hoxekle kvinnor Low klackar Anti -Sliding Bow slips Decoration Square Toes Slip On Dress Penny Loafer skor,YCGCM Mans skor, Mode, bilved, England, Business, Lace, Comfort, bröllop skor,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Aso - Sling skor de sport en forme de cale,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Jessica Simpson Woherrar Dinellia3,Venture Mid LT Hiking Boot, Columbia herrar Peaksfreak,Nine West Woherrar Tiptoe Boot,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

”El Naturalista NF82 Kvinnors Rice Field Ankle Boot ”,Vanligt enkelt, lätt, lätt, lätt, lätt, lätt, lätt, lätt hög, formella skor, mode, Oxford.,

Skechers sportar Kvinnors kejsarinna på Spot mode,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Grå (Gunmetal Navy) ny balans herrar 574v2 tränare,

Delningar

AEYMF Peas skor män Retro British Casual Drive skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.