Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Andrea Pinto kvinna 733 Sandal Springaa sommar,
  • tweet
Adidas Tubular Dawn Dawn Dawn kvinnor Style  Bz0630 ljus bspringaaa Storlek 5.5  officiell kvalitet

Delningar

Autentiska nya Miu Miu silver läder Metal Heel Open Toe Sandal skor US 7,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

M ÅNADER L.A. BARCA LEADBRON OSTRICH KOWBOY WESTERNBOOTER storLEK M Ö 26 8.5 M,Tänk skor Julia klistermärke kröd Combi multiFärg effekt, blomavtryck,Vit Ivory hög klack Platform Round Toe Pearls Ankle kvinna skor bröllop Bridal,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

CHRISTIANS LOUBOUT I IRIZA D'Orsay guld silver Glitter Pump EU 39.5 Jag älskar skor,UTLYCKT nyA 9 -SBICCA Lizzy NUDE NATURLIGA PLATTFORM WEDGE SANDALS LEATER PADD,Sockerskor adidas nemeziz 17.4 FXG m cp907,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Geoxskor, platta sandaler gul Natural läder d72r6a -000ky -c2012s,HOGAN FOTWEER KVINNA skor LEADER KLOTH guld - 3FD3,

Miss L -Fire Cherry röd sz 37 Pinup peep toe läder modtrash bröllop skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

gulden Retriever Print springaning skor for ungar - Free Shipping,Skechers kvinnor Flex Appeal 3 - First Insight 13070BBK Tågare med Memory Foam,Vintage DUNHAM TYROLEAN Made in mountaining vandrarhoot sko Woherrar 9,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nike Air Max 97 Ultra 17 UK 5.5 Euro39 Metallic röd Bronze vit Gum bspringaaa,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Kvinnor vagabond Erin sandaler mörka blå sandaler,kvinnor -STOny Little Cheeks Tennis skor, Storlek 10 wonneExcellent Condition,,Demonia Tesla - 102,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike Air Force 1 Bspringaaa Ivory mocka Storlek 6.5Y kvinnor 8,PRADA PATENT LEATER LOAFER PUMPS SZ 38.5 850 EXCELLENT,

skor Hogan interaktiv kvinnor - läder (HXW00E30KLA),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

skor asfvlt 23803it -30%,

Delningar

Gabor Amulet 86.458 skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.