Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • CM154 ny Chaco Z 1 NPF Limited Edition Sandal Trail Hike män 9 gulstone,
  • tweet
 745 Manolo Blahnik AUTH NIB Maysale Maysale Maysale 70 MM Buckle Top Mules 37 vit Linen  snabb frakt över hela världen

Delningar

skor Diadora Heritage kvinnor Fabric (201156988c6146),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Christian Louboutin bilamel 36.5,BY758 GIANNI MARRA -skor svarta lackskor, fotkängor EU 36,EU 40,NIB Badgley Mischka Swarovski Crystal Bridal skor Limited Edition bröllop,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

CAROLIN BLAND LEADBOOTER storA 23 US 6 MED UNICUE HEEL SOLE SHOWS SOM ALDRIG ANVÄNDS,FÖRSÄLJNING AV nyA balansKVINNOR 580 W580 W580BK BLANDstorLEK 6 BRAND ny,Ren Pur 65533;65533; Lezard kvinnor stövlar grå Kitten Heel stövlar Real läder ECHT LEDER 36 läder,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Salvatore Ferregamo - Melon Färg läder Sandals for kvinnor Storlek 7,kvinnor tac product 65533;n bajo cuero Interno y överlägsen altura har Rodilla kvinnor botas,

Otto Kern 80525 Läder Ankle Boot Taupe,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

KVINNORS FRYE VERONICA kortIE BROR MOTORCYCLE LEATER BOOTS SZ 8.5 B 76509,Bedstu Soto S Sandaler - Teak Mason,Nike Air Huarache City Aluminum Blck Bright Citron Bright Crimson sz8 AH67401,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Nya filmer STELLA MCCARTNEY BLAK ULTRABOOST PARLEY nyLON skor springaning Style,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike air max 1 br wmns hypersvart grå n.40 prissänkning okksport,kvinnor mocka läder Round Toe Back Zip High Platform Stilettos Mid -Calf stövlar,nyA Hari Mari Peter Millar Flip Flops Sandaler Navy blå herr 8 läder M18F28A,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

LEMARE SCHUHWERK FRAU TURNSCHHE SAMT SCHWARTZ - 21F8,Ciapatta kvinnor pixy vårgrön 8062121 fastighet 2019,

Felmini -skor kvinna svart naturligt läder b557nig -svart,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

ADIDAS X KROOOKED SUPERSTAR VULC VITT TULLstorLEK 12 ny MED BOX,

Delningar

Skor Diadora 2.0 kvinnor skor Trendy vit läder Upholsteröd 173993 -c0516, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.