Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • nyA Nike Air Max Axis,
  • tweet
Hidden Wedge hög klack Platform Creepers Stretch Knee Knee Knee höga stövlar for kvinnor Solid  mode

Delningar

HUNTER ORIGINAL GLOSS TALL LAVA RAIN LOGO RUBBER BORTAR US 10 EU Jag älskar skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

kvinnor Air Max Zero QS - 863700 002 -silver grå vit Athletic skor,Anine Bing'Elly 'röd sammet Pumpar in Burgundy röd Storlek 36 (Storlek 6) GORGEOUS,BYGGNADER XTI BLAND BLAND PLATTFORM SLIDERS SLIP ON SANDALS 47897,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

ny FRYA REINA LEADER ANKLE BOOTIE ASH NIB WESTERN BOOT,kvinnor Designer Inspirerad Heeled Brogue skor,kvinnor Knee High Boot Stiletto hög klack skor Plus Sz Nightclub Snakeskin Print,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Sperry Top Sider kvinnor 65533;65533; s Dasher Gale Ankle Booslips, Taupe - Storlek 10 (STS99404),Nike Free 4.0 Flysticka Storlek 3.5 (uk) BNIB,

FABIO RUSCONI skor 153841 Blå 38,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

SPERRY Sz 9.5 HEELS CAMO bspringaaa MULTI CALF HAIT LEATER KIRKWOOD 189,Aldrig använt Christian Louboutin blå pump,Jimmy Choo läderskor med höga klackar,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Miz Mooz kvinnor Flat Sandals röd Storlek 6.5 US 37.5 EU,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Jimmy Choo grå Pewter Ankle Strap Sandal Storlek 39.5 Ny,AF396 LIU JO -skor Svarta blå textilkvinnor skor EU 37,EU 38,skor bilrera S7, EU37 läder Woven Booslipss NEW 198,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

bilmela av Xti skor 66689 Jeans blå Platform Wedge Strappy Sandal Wedge Sandal,LIU JO SXX115 ANDREY COURT BÖR KVINNOR BLAK LEADER MainApps,

ny C La Canadienne kvinnor mocka stövlar grön 8 M Style 17024,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Tv1026 kvinnor Sandals Wedge Dibrera 36 kvinna Beige,

Delningar

Fly London Softinos grå grön Militar läder Kip High Top Sneeaker 41 10 ny, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.