Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Fittflopp kvinnor Daisy Stitch Back Strap Sandal skor,
  • tweet
Comfortiva kvinnor Round Toe läder läder läder Chelsea stövlar bspringaaa Storlek 6.5 USA  37.5 EU  bra pris

Delningar

LIU -JO KVINNA HÖGA HEELER SANDALS SHERS KAUELL FRI TID SUEDE S15109 P0021 DEFECT,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

skor Alexander McQueen kvinna -Skin (533709 whru 3),kvinnor Boston BS läder Dorian Slip -on Clogs Unisex Sandals 2019,CHRISTIAN LOUBOUTIN BLAKT PATENT LEATH vit 140 PLATTORM PUMPS storLEK 39.5,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Emporio Parma kvinnor 612 Sandal Springaa Sommar Läder,ADIDAS MEN's skor som kör DURAMO LITE 2.0 konst.CG4046 röd - CG4049 ROYAL,Frye Dorado kvinnor 6.5 M Inside Zip bspringaaa läder Riding Equestrian stövlar,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

herr Adidas NMD sup u R1 Primstick - BZ0222 - Camo grön Trainers,GränsTerrier Print Slip Ons for kvinnor -Express Shipping,

SUICOKE BITA -V röd Storlek 10 US - Brand Ny,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Cordani Laurie lätta kilsandaler 7M, Pewter,kvinnor skor HOGAN 41 EU Sandals bspringaaa Platinum Patent läder AH672 -41,DEE OCLEPPO DOCKNING PERGAMENA SPRING SUMMER guld SANDALS storLEK 5,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Prada ljust kamelbspringaaat lädersandaler med hög häl, storlek 40 1 2,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

VTG herr Chuck Taylor All Star Converse High Christmas skor Bells Sz 10 röd,NIKE Zoom CAGE 3 KVINNORS TENNIS skor,86641 Tan ASH YASMIN (Whitout Box) skor Boot kvinnor stövlar skor kvinnor kvinnor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike Wmns Roshespringaaa 641220400 blå halfskor,kvinnor CELINE PARIS svarta lädersandaler sz.38,

Gabor kvinnor FRAMSTOL FRAMSTÄLLNING Gabor kvinnor FRAMSTO33.,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Bedstu Ensley Sandals Taupe Rustic,

Delningar

PRADA herrar BLAND RUBBER FLOP FLOP SANDALS11 US ny, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.