Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Dr Martens Woherrar 2976 Leonore Chelsea Boot,
  • tweet
Metallformiga skor mäns mäns mäns färgmatchande klubbskor  Kvalitetssäkring

Delningar

Galizio Torresi herrar 422066a V16462 stövlar,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

LQV sommar ny Man's skor Youth Andable Mes skor Studenter ljusljus springaning skor Sports Casual skor,Reebok Ventilator Athletic, män'n 65533;'s Low -Top skor,El Naturalisa Woherrar Nd19 Bee Flat,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

ny balans herr FRIZV2 skor, 13.5 Storbritannien Brödd D, vit,Skor som cyklar på väg, cyklar, lätta, starka skor Z -1 utomhus Equipmänt Mountain Bike -Resistent Anti -Skid Riding Self -Locking skor,Kswiss W's Albury 2 -91227157,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Vit mästare herr 93Arton Big C skor,ASICS 1012A185 Kvinnlig GT -Xpress (D) springaning skor, bilbon Soothin Sea - 7.5 D USA,

ny balans M260 D V3, Män Över5533;'65533;s Clogs and Mules,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

NTUMT sommar Casual Retro Set Foot England skor Broch Comfort Mode,Bogs Mans Bed Rock Mid Ct Industrial Boot,Nike herrar Flysticka Max, svart WHTE -blå Glow -Bright Mango,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Spa tofflor unizex Sauna Slippers Icke -engångs Slippers Manliga Slippers 100 Par of Mans Hotel Slippers Kvinnliga män Entertainmänt Gäst Slippers Feta 5mm Skorpor för gäster,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Salewa Woherrar Lite Train Halbschuh Multiport utomhus skor,Ny balans kvinnor SP4040R1 Sp4040r1,Reebok Lifestyle Mans Furylite NP svart,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike herrar Tanjun Se springaning skor,Galizio Torresi herrar 110580F Loafer Flats,

Nike W Air Vapormax Flystick 2 kvinnor 942843 -601 Storlek 11,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nike Woherrar Air Presto Mid Utility PRM ljus Bone ljus Bone springaning skor 7 Kvinnor i USA,

Delningar

herr läder Chelsea stövlar in svart - Formal Casual Low Ankle stövlar vattentät Martin stövlar, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.